Kultur

Du kan stadig nå Påske i Den Gamle By

Foto: Den Gamle By

Har du endnu ikke været i Den Gamle By for at gå på opdagelse i påskens traditioner? 

Så kan du heldigvis nå det endnu. Helt frem til og med 18. april har Den Gamle By påskepynt, familieaktiviteter og påskemad på programmet.

I receptionen får du udleveret din egen nipnapper, som du kan folde og bruge i din rejse gennem påskens historie. Nipnapperen er udstyret med en række spørgsmål om påsken og hjælper dig rundt i byen for at finde svarene. 

Kom til påske hos den enlige mor

Den enlige mors lejlighed i Huset i Havnegade er en af de mange lejligheder, som i påskens anledning er blevet pyntet op.

Her kan du opleve påskepynt som det så ud dengang hjemmehjælperen Annalise boede i en tilsvarende stuelejlighed sammen med sin søn Per.

Gå på opdagelse i flere af 1974-kvarterets butikker og lejligheder samt Huset i Havbogade og hos modisten i 1927 for at finde historisk tidssvarende påskepynt.

Påskeæg, gækkebreve og bolsjer

Til Påske i Den Gamle By er der aktiviteter for hele familien. I Renæssancegården kan du komme ind og klippe gækkebreve, lave pompon-kyllinger, male påskeæg og lave kongen af Danmark-bolsjer.

Pris: 40 kroner per deltagende barn

Tidspunkt: Kl. 10-17

Smag på bayersk øl til salvatoraften

I årene omkring år 1900 blev forårets komme fejret med at drikke stærke øl fra Bayern og spise traditionelle tyske retter. Overalt i landet blev der arrangeret Salvatorfester – opkaldt efter den øl, der traditionelt ses som stamfaderen til påskebryggen.

Den Gamle By genopliver ”Salvatoraften” i Winekes Kælder torsdag 28. april 2022. Her vil museets vicedirektør – og ølentusiast – Allan Leth Frandsen fortælle historien om Salvator-øllen.

Tilmeld dig her

Besættelsesmuseet i påsken

I påskeugen 9. til 18. april har Besættelsesmuseet åbent alle dage klokken 11 til 17. 

Husk, at du får 50 procent rabat på entréen til Besættelsesmuseet ved køb af billet til Den Gamle By.

Se hele påskens program her.

Kommentarer