112

27-årig idømt fængsel for organiseret hashhandel i Brabrand

Foto: Rigspolitiet

En 27-årig mand er blevet idømt 7 måneders ubetinget fængsel for at have været en del af den organiseret hashhandel, der finder sted i et bestemt område i Brabrand. Det er første gang, at der falder dom i en sådan sag i Østjylland. 

Retten slog fast, at der i området ved Gudrunsvej 48-76 sælges hash som i en butik med faste åbningstider, at der anvendes vagtposter, og at der er ”runnere”, som løber med stoffer, når politiet ankommer. Desuden er der stort antal narkotikasager i området i forhold til, hvor afgrænset et areal, der er tale om. 

Den 27-årige blev dømt for ved flere lejligheder sidste år at have solgt hash eller været i besiddelse af joints og hash med henblik på at sælge det – og straffen endte altså med at blive skærpet, da retten konkluderede, at det skete i et område, hvor der foregik organiseret hashhandel. I alt blev han dømt for salg eller for forsøg på salg af omkring 350 joints og 400 gram hash. 

”Det er en principiel dom, der også får betydning fremadrettet, da man ligesom den 27-årige kan blive idømt en skærpet straf, hvis man deltager i den organiserede handel med hash, der finder sted i det område,” siger Rosa Pape, der var anklager på sagen.  

Går efter at få ram på flere sælgere

Lokalpolitiet i Aarhus Vest har igennem længere tid været særligt opmærksom på området omkring Gudrunsvej, hvor betjentene har foretaget observationer og anholdelser samt beslaglagt hash. 

”Vi har lagt et stort tryk på de kriminelle derude og arbejdet hårdt for at standse den hashhandel, som foregår i området, og som skaber utryghed blandt borgerne. Vi kan se, at vores indsats har haft en synlig effekt, men vi kommer også fremadrettet til at være ekstra synligt til stede på Gudrunsvej, og vi går efter at få ram på flere sælgere og ikke mindst bagmændene. Vi følger udviklingen nøje, for vi ved også, at handlen løbende kan rykke sig til andre områder, ” siger politiinspektør René Raffo. 

Den 27-årige nægtede at have været med til organiseret hashhandel. 

Dommen blev afsagt i marts, og i april stod det så klart, at den ikke ville blive anket. 

Kommentarer