Tilst

36-årig mand fik beslaglagt bil efter politijagt

Foto: Rigspolitiet

En 36-årig mand blev tirsdag anholdt og sigtet for adskillige forhold efter en eftersættelse gennem Aarhus, hvor han med høj fart begik en række færdselsforseelser. 

Kl. 12.50 holdt en patrulje i krydset Randersvej/Hasle Ringvej, da de observerede en bilist, der kørte over spærrefladerne på vejen og derefter over for rødt. Patruljen satte udrykning til og kørte efter, men bilisten gassede op og kørte med høj fart videre ad Randersvej i sydøstgående retning. 

Undervejs kørte han flere gange over for rødt lys, bl.a. omkring krydset Nørreport/Kystvejen, hvor han også kørte op på letbaneskinnerne. På Kystvejen kørte han kortvarigt imod færdselsretningen og kørte igen ind på skinnerne, hvor han fortsatte et stykke vej. 

Flere patruljer blev tilkaldt under eftersættelsen, og på Skolebakken lykkedes det til sidst at få den 36-årige bilist til at standse. Her blev han anholdt og efterfølgende sigtet for en lang række færdselsforseelser og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Desuden blev han sigtet for sprit- og narkokørsel og fik foretaget en blodprøve, da han virkede påvirket. 

På grund af den høje hastighed og den hensynsløse kørsel, blev det vurderet, at der var tale om vanvidskørsel, og bilen, der tilholder en 32-årig kvinde, blev beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Da det blev vurderet, at der ikke var juridisk grundlag for at fremstille den 36-årige i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, blev han løsladt efter endt afhøring. 

Kommentarer