Skødstrup

43 km lang eftersættelse endte med adskillige sigtelser

Natten til fredag kl. 03.43 blev en patrulje på Kirkepladsen i Skødstrup opmærksom på en bil, der kom kørende imod dem, og som de ønskede at foretage en rutinekontrol af. Patruljen vendte derfor rundt og tændte udrykningsblinket for at få føreren af bilen til at standse.

Det fik dog den modsatte effekt, og føreren af bilen satte i stedet farten op og kørte ud på Grenaavej. Det blev starten på en 43 km lang eftersættelse, hvor føreren af bilen kørte med meget høj fart på både landeveje og gennem byzoner. Flere steder kunne betjentene konstatere, at føreren kørte mere end dobbelt så hurtigt, som det var tilladt.

Undervejs kørte føreren også hasarderet ved at køre over spærreflader, venstre om helleanlæg, i modsatte vognbane og mod ensretningen. Eftersættelsen fortsatte mod Rodskov og Hornslet og fortsatte ud af Hornslet ad Tingvej og Borupvej.

På Borupvej havde en patrulje lagt stop sticks ud for at få standset bilen. Men det havde tilsyneladende ingen effekt og føreren fortsatte sin kørsel i retning mod Skader og Voldum, hvorefter han fortsatte ud af Clausholmvej.

På Clausholmvej ved Voldum stod endnu en patrulje klar med stop sticks, og denne gang havde de den ønskede effekt, idet et eller flere dæk punkterede, og føreren mistede herredømmet over bilen og endte med at påkøre en lygtepæl.

Den 27-årige mand, der sad bag rattet, blev anholdt og er foreløbigt sigtet for både spirtus- og narkokørsel, for kørsel i frakendelsestiden, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for adskillige overtrædelser af færdselsloven. Antallet af sigtelser er endnu ikke endeligt opgjort.

Da der efter politiets vurdering var tale om vanvidskørsel med hastigheder på over det dobbelt af det tilladte, blev bilen, der tilhører en 48-årig kvinde, desuden beslaglagt med henblik på konfiskation.

Kommentarer