Erhverv

600 internationale Østjyder havde en festdag på Katedralskolen

Se billedserie Godt 600 internationale herboende medarbejdere og deres familier havde en hyggelig dag på Katedralskolen ved den tilbagevendende Expat Reception. Foto: Jonas Søgaard.

Der var livemusik, borgmestertale, hygge, aktiviteter for børnene, is, mad og drikke, da Erhverv Aarhus/International Community og Aarhus Universitet lørdag slog dørene op til “Expat Reception” for godt 600 internationale herboende medarbejdere og deres familier.

Det var 12. gang Expat Reception blev afholdt, i år med Aarhus Katedralskole som vært, og da vejret viste sig fra den milde side, blev arrangementet afholdt i skolens gårdhave.

Expat Reception har til formål at byde Østjyllands mange internationale medarbejdere og deres familier hjerteligt velkommen, og Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, var til stede for at byde alle velkommen.

Ifølge både borgmesteren samt direktør for Erhverv Aarhus, Poul Dalsgaard og funktionschef for International Staff Office ved Aarhus Universitet, Michael Winther, er Expat Reception er en vigtig brik i byens internationaliseringsindsats, hvor både byens erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner arbejder sammen for at tiltrække og fastholde dygtige internationale talenter.

– Konkurrencen skærpes hele tiden, og derfor er vores samarbejde med International Community og andre aktører, der arbejder for byens internationalisering, essentielt. Expat Reception er et stærkt symbol på denne indsats, og vi er glade for, at vi år efter år kan byde varmt velkommen til byen og Aarhus Universitet til så mange internationale tilflyttere, lyder det fra Michael Winther, som også er formand for International Community’s Internationalization Executive Committee.

International Community er Erhverv Aarhus’ indsats målrettet det internationale erhvervsliv, dets medarbejdere og deres familier, og den bliver støttet af markante organisationer og virksomheder som Grundfos, Vestas, IFF, Aarhus Universitet, VisitAarhus og Aarhus Kommune.

– I en tid, hvor vi i Danmark har stor mangel på arbejdskraft, er det blot endnu vigtigere, at Aarhus kan markere sig som en attraktiv karrieredestination for internationale medarbejdere og deres familier. Expat Reception er i mine øjne en festdag, da eventen viser, at vi som by og erhvervsliv faktisk lykkes meget godt med at gøre os lækre over for så mange dygtige talenter. Events som denne og de mange andre aktiviteter vi har året rundt, kombineret med en målrettet politisk indsats, er med til at danne fundamentet for en god tilværelse for internationale i Aarhus, siger Poul Dalsgaard, direktør ved Erhverv Aarhus.

At det blev en fest – et par timer, en sensommerdag i Aarhus – med hygge, grin, samtaler og ikke mindst aktiviteter for børnene, illustreres nok bedst i billedgalleriet herunder, skudt af fotograf Jonas Søgaard.

Kommentarer