112

61-årig mand idømt syv års fængsel for dødelig vold

Foto: Østjyllands Politi.

En 61-årig blev mandag idømt syv års fængsel for et voldsomt overfald på sin 62-årige samlever, der senere endte med at dø af sine skader. 

Tidlig morgen den 9. juni sidste år ringede den 61-årige mand til alarmcentralen fra sin bopæl i Lystrup og fortalte, at hans samlever blødte fra munden, og at hun ikke var kontaktbar. 

En ambulance blev sendt til stedet, og den 62-årige kvinde blev indlagt på hospitalet med alvorlige skader i ansigtet og blødninger i hjernen, og dagen efter afgik hun ved døden. På hospitalet fandt personalet sagen så mistænkelig, at de allerede kort efter kvindens indlæggelse kontaktede politiet. 

Politiet fik da også hurtigt mistanke til, at det var den 61-årige, der havde forvoldt skaderne, og derfor blev han anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet. 

Mandag i Retten i Aarhus blev han så dømt for grov vold med døden til følge under særdeles skærpende omstændigheder ved at have slået og sparket den 62-årige kvinde adskillige gange i hovedet og på kroppen, mens hun lå værgeløs i en sofa. Under overfaldet blev hun pådraget 22 læsioner på krop og ansigt.  

Ikke tiltalt for drab

Den 61-årige mand nægtede at have slået sin samlever, og forklarede at han ikke vidste, hvordan hun havde fået sine skader. 

”Det var blandt andet de retsmedicinske undersøgelser og forklaringerne i retten, der var udslagsgivende for, at den 61-årige blev dømt,” siger specialanklager Birgitte Ernst, der forklarer, hvorfor den 61-årige ikke var tiltalt for drab: 

”Vurderingen var, at den 61-årige ikke havde haft forsæt til at dræbe sin samlever, men at der var tale om et meget groft overfald på en værgeløs, der var så voldsomt, at hun endte med at dø af sine skader. Det var desuden en skærpende omstændighed, at han flere gange tidligere har slået hende, hvilken han i øvrigt også blev dømt for”. 

Den 61-årige mistede med dommen også retten til at arve noget fra sin samlever. 

Han nægtede sig skyldig i alle forhold og ankede dommen. Han blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen. 

 

Kommentarer