Erhverv

Aarhus-virksomhed vinder prestigefyldt pris for sit store sociale ansvar

Foto: Cabi

Den Højbjerg-baserede webshop Proshop er netop blevet kåret som vinder af CSR People Prize. Virksomheden vinder prisen for at tænke social ansvarlighed ind i forretningen og ansætte tidligere kriminelle, kontanthjælpsmodtagere eller personer med fysiske og psykiske handicaps.

CSR People Prize har eksisteret siden 1999 og er Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at mennesker i udsatte positioner kan få en chance på arbejdsmarkedet. Det kan fx være virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholder ansatte, som risikerer at miste jobbet eller forebygger fx nedslidning, stress eller mistrivsel.

Cabi har netop kåret vinderne af CSR People Prize 2022 i de tre kategorier:

  • Virksomheder med over 250 ansatte
  • Virksomheder med op til 250 ansatte
  • CSR People Særpris til den grønne og socialt ansvarlige arbejdsplads.

Proshop a/s vinder prisen for virksomheder med over 250 ansatte foran de to andre finalister, Novo Nordisk A/S og Søstrene Grene Import A/S.

Opgaver tilpasses den enkeltes kompetencer

Proshop har et mål om, at mindst ti procent af medarbejderstaben er mennesker, der tidligere har befundet sig på kanten af arbejdsmarkedet. Derfor tager virksomheden mennesker med en ofte tung ballast ind i arbejdsprøvning eller praktik, så de kan prøve sig selv af på forskellige arbejdsstationer.

Arbejdstid og opgaver tilpasses hurtigt den enkeltes kompetencer og behov. Tonen er uformel fra topleder til nyeste medarbejder, og virksomheden afsætter fem minutter hver dag til, at lederen kan snakke med den enkelte om, hvad der eventuelt er svært.

Smitter positivt af på bundlinjen

Proshops store sociale engagement er i dag en strategisk funderet del af forretningen.

”For Proshop har det sociale ansvar også vist sig at smitte af på bundlinjen. At mange flere fra kanten af arbejdsmarkedet kommer i job og bliver en loyal arbejdskraft, er ikke kun en gevinst for virksomheden, men også for samfundet,” siger Mette Rønnau, formand for juryen og direktør for Cabi.

CSR People Prize blev uddelt ved Cabis Topmøde på Hindsgavl Slot under temaet ”Arbejdskraft nu – og til den grønne omstilling”, som blev afholdt torsdag den 9. juni.

Kommentarer