Samfund

AUH er blandt verdens 25 bedste hospitaler

AUH i Skejby er blandt verdens bedste. Pressefoto

I den årlige rangering af verdens bedste hospitaler lavet af det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek kommer Aarhus Universitetshospital på en 24. plads ud af mere end 2.300 hospitaler.

Aarhus Universitetshospital forbliver det bedst rangerede hospital i Danmark og er nu det 10. bedste i Europa.

Om de fine placeringer siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg:

– Rangeringen viser, at vi stadigvæk er en del af den absolut elite på verdensplan. Det er væsentligt, at vi hele tiden sammenligner os med andre hospitaler for at lære af de bedste og for at måle på, om vi præsterer lige så godt, som vi skal forvente af os selv. Det opmuntrende ved rangeringen er, at den i den grad afspejler det niveau, vi lægger for dagen her på AUH.

– I alle hjørner af vores hospital viser vores medarbejdere hver dag, at vi hører til blandt eliten. Den dygtighed fortjener ros og anerkendelse, fordi den vidner om, at vores patienter får tilbudt den bedste behandling. Det er vi selvsagt enormt stolte over, siger han.

Newsweek-listen er udarbejdet af undersøgende journalister og eksperter i samarbejde med datafirmaet Statista på baggrund af tilgængelige oplysninger om kvalitet og patienttilfredshed samt vurderinger fra et stort antal sundhedsprofessionelle i hele verden.

Der er tale om en rangering af hospitaler, som begyndte i 2019 og stadig er under udvikling. I 2023-udgaven af World’s Best Hospital indgår mere end 2.300 hospitaler fra 28 lande.

De tre øverste hospitaler på listen er alle amerikanske: Mayo Clinic Rochester, Cleveland Clinic og Massachusetts General Hospital

I forhold til de bedste europæiske hospitaler placerer AUH sig på en 10. plads, hvor Karolinska Universitetssjukhuset (Sverige), Charité Universitätsmedizin (Tyskland) og P-HP – Hôpital Universitaire Pitié Salpêtrière(Frankrig) topper listen i Europa.

Se hele listen over World’s Best Hospitals 2023 på Newsweeks’ hjemmeside.

Kommentarer