Tilst

Bilist uden kørekort udgav sig for at være en anden

Torsdag kl. 23.48 standsede en patrulje på Jernaldervej i Aarhus V en bil, der kørte uden lys på. Betjentene tog kontakt til føreren af bilen, der blev bedt om at fremvise kørekort. Manden oplyste, at han skam havde et kørekort, men bare ikke havde det med. Han oplyste herefter sit navn, fødselsdato og sin adresse til betjentene.

Betjentene tjekkede herefter i politiets systemer, hvem der stod som ejer af bilen. Her dukkede et andet navn op, end det føreren af bilen havde oplyst. Problemet for ham var bare, at betjentene også kunne se et billede af ham, der stod som ejer af bilen, og det lignede til forveksling ham, der nu sad bag rattet.

Føreren erkendte, at det var ham, der var ejer af bilen, og at han ikke havde noget kørekort. Den 20-årige mand blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Han blev også sigtet for falsk anklage ved at have opgivet navn, fødselsdato og adresse på en person, der ikke havde noget med sagen at gøre. Herefter blev bilen parkeret på stedet, og betjentene tog nøglerne med på stationen.

Kommentarer