112

Branden i Studstrup i afsluttende face

Arkivfoto

Østjyllands Brandvæsen forventer, at branden på Studstrupværket er slukket inden for de næste par dage. Det forlyder det i den seneste opdatering fra Østjyllands Politi.

– Der er stadig brændende materiale i siloen, men bunkerne er små nu, og det går så hurtigt med at få dem ud, at vi forventer, at vi er færdige med arbejdet senest fredag. Alle involverede i slukningsarbejdet har ydet en kæmpe indsats i løbet af de 28 dage, branden har varet, og de kommer til at arbejde benhårdt for, at den er helt slukket inden weekenden, siger beredskabsdirektør i Østjyllands Brandvæsen, Kasper Sønderdahl. 

Synlig, men ufarlig damp

Det afsluttende slukningsarbejde kommer til afstedkomme en del synlig damp, men dampen giver umiddelbart ikke gener for borgerne. 

På nuværende tidspunkt driver røgen meget højt, og det meste af den går ud over vandet, men ifølge prognoserne vil den fra omkring kl. 16.00 ligge tættere på jorden og blæse ind over områderne omkring Egå og Skødstrup. Den vindretning fortsætter umiddelbart frem til kl. 10.00 torsdag formiddag. 

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at borgere, der bor i de nævnte områder, og har hjertekar- og lungesygdomme, finder et andet sted at opholde sig, indtil røgen er drevet væk. 

Borgerne opfordres til løbende at holde sig orienteret om branden på politi.dk, Østjyllands Politis Twitter-profil og aarhus.dk og syddjurs.dk

 

Kommentarer