Samfund

Bruger virksomhedspraktik hos Grundfos som springbræt til at blive dataanalytiker

Foto: Aarhus kommune

Med Dan Olesens baggrund som først automekaniker, sidenhen fysioterapeut og senest en kandidat i idræt i 2019 var det svært at forudsige, at han ville ende som dataanalytiker. Men det er noget, han arbejder benhårdt på at nå i mål med.

Virksomhedspraktikken, som i det nye år bliver til løntilskud, er foregået ved Grundfos A/S i Bjerringbro. Dan Olesen (til højre) har arbejdet sammen med senior project manager Lasse Lorenzen fra afdelingen CR-CSU, som producerer kundetilpassede løsninger inden for ”multistage” centrifugal-pumper.

Med Dan blev vi virkelig udfordret på, om vi havde styr på vores processer, og om vi havde fokus på udbyttet, fordi Dan havde en helt anden tilgang til tingene og en noget anderledes baggrund.Lasse Lorenzen, senior project manager, Grundfos

“Jeg har arbejdet med så meget forskelligt og kan bruge mine kompetencer på mange måder. Derfor havde jeg en tro på, at jeg kunne bidrage med nye perspektiver i forhold til at tænke data,” fortæller Dan Olesen, der har fået sat et fodaftryk hos Grundfos.

Dans mentor Lasse Lorenzen, der er senior project manager, kan bekræfte det. Som han udtrykker det:

“Hvis vi havde valgt at lade en ”ren” datateknisk profil løse opgaven, ville det blive gjort på præcis den måde, jeg havde foreslået, det skulle gøres. Men med Dan blev vi virkelig udfordret på, om vi havde styr på vores processer, og om vi havde fokus på udbyttet, fordi Dan havde en helt anden tilgang til tingene og en noget anderledes baggrund.”

Hvad er det så, Dan Olesen har bidraget med?

“Jeg har i løbet af virksomhedspraktikken bidraget til et Proof of Concept (POC) på en applikation til visualisering af pumpeperformance baseret på historisk testdata, der kan skabe merværdi for Grundfos. Projekter der nu er i pipeline til at blive udviklet til produktion, så det er fedt at have opnået,” fortæller Dan Olesen.

Dan forklarer yderligere, at når applikationen kommer i produktion, så kan Grundfos’ salgsteknikere på globalt plan bedre vejlede deres kunder i hvilken performancetest, der kan tilbydes til den givne type pumpe.

“Kunderne tester jo ikke selv deres pumper. Så hvis de tror, at der er problemer med pumpen, kommer de ofte tilbage til Grundfos med krav om udbedring. Med den nye applikation kan Grundfos nu vise, hvordan den købte pumpetype performer historisk set,” forklarer Dan og tilføjer, at det giver anledning til dialog i stedet for at stille krav.

Konkret har Dan Olesen været med til at udvikle et Shiny dashboard i R-project med en SQL-database som backend, som gør det muligt at understøtte kundesalg med historiske testdata. Virksomhedspraktikken hos Grundfos har bekræftet, at det er dataanalyse, Dan Olesen brænder for. Han fortsætter i løntilskud hos Grundfos efter nytår og håber, det baner vejen for et job.

Artiklen er skrevet af Helle Veel Høygaard, Jobcenter Aarhus.

Kommentarer