Navnenyt

Claus Hommelhoff hædret med Erhverv Aarhus Prisen 2024

Erhverv Aarhus uddelte fredag aften foreningens fornemmeste hæderspris, som i år gik til Claus Hommelhoff (tv). Her lykønskes Claus af sidste års prisvinder Henrik LInd (th). Foto: Aarhus Netavis.

Claus Hommelhoff har haft en imponerende erhvervskarriere gennem årtier i Aarhus – og samtidig har han løbende givet tilbage til den by, hans hjerte banker for. Derfor blev han fredag aften hædret med Erhverv Aarhus Prisen 2024.

Erhverv Aarhus uddelte her til aften foreningens fornemmeste hæderspris for 21. gang i en fyldt sal i Turbinehallen. Med prisen ønsker Erhverv Aarhus at hædre forbilleder, der gør en forskel for byen og erhvervslivet, og som dermed inspirerer andre til også at gå forrest.

Claus Hommelhoff har gennem årtiers dedikation til byen og beundringsværdige forretningsmæssige resultater netop gjort sig fortjent til Erhverv Aarhus Prisen. Eksemplerne på Claus Hommelhoffs aftryk på byen og erhvervslivet er mange. Formuepleje og Lighthouse på Aarhus Ø er blandt de mest åbenlyse eksempler på Claus Hommelhoffs professionelle bedrifter. Bakken Bears, Aarhus United og et stærkt engagement i en lang række sociale aktiviteter målrettet borgere på kanten af samfundet er lysende eksempler på, at Claus Hommelhoffs hjerte også banker for byen og byens borgere.

Inspirerende erhvervsleder med hjertet på rette sted

Bestyrelsesleder for Erhverv Aarhus, Mai Louise Agerskov, motiverede valget af dette års prismodtager, inden hun afslørede, hvem personen bag bedrifterne var:

“Dette års prismodtager er en person, som har den overbevisning, at der med stor økonomisk formåen følger et endnu større ansvar. Prismodtager tager i den grad medansvar for byens udvikling og yder også en indsats for de svageste i samfundet. Medansvaret kommer til udtryk i hans engagement i Bakken Bears, som i dag er et af Europas førende basketballhold, og Aarhus United, som prismodtager var med til at redde, da Aarhus ifølge prismodtager selvfølgelig skal have en kvindehåndboldklub. Prismodtagers hjerte for de svageste i samfundet har vi blandt andet set i forbindelse med de mange ukrainere, som er kommet hertil i kølvandet på krigen, og ved hans engagement i projektet ’Hjemløs i Aarhus’”, fremhævede Mai Louise Agerskov i starten af sin motivationstale til prismodtager.

Mai Louise Agerskov fremhævede naturligvis også Claus Hommelhoffs forretningsmæssige resultater gennem årtiers virke i Aarhus, da hun endelig satte navn på årets prismodtager:

“På baggrund af den lange og succesfulde erhvervskarriere som virksomhedsejer, leder og stor bidragsyder til byen og aarhusianerne har Claus Hommelhoff gjort sig mere end fortjent til denne anerkendelse. Du – Claus – har, siden du tog turen fra Odense til Aarhus, udvist stort forretningsmæssigt knowhow. Du har udvist et forbilledligt engagement for byens udvikling og skabt kendskab til byen – senest med vartegnet i form af Lighthouse-byggeriet. Og du har taget et exceptionelt stort medansvar og udvist stort hjerte for byen og byens borgere. Dine bedrifter er mange og store. Du er gavmild og har et stort hjerte. Det vil jeg på vegne af Erhverv Aarhus – og hele byen – gerne sige mange tak til dig for,” sagde Mai Louise Agerskov fra scenen.

Rørt prismodtager og glad borgmester

Claus Hommelhoff var også på scenen for at modtage Erhverv Aarhus Prisen 2024, ligesom borgmester Jacob Bundsgaard efterfølgende fik lejlighed til at anerkende årets prismodtager via en videohilsen.

”Jeg er virkelig overvældet og beæret over at modtage Erhverv Aarhus Prisen. Når jeg tænker på alle de dygtige mennesker, der har modtaget prisen før mig, føles det virkelig som noget særligt. Bill Clinton sagde engang: ”Ingen kan redde hele verden, men hvis vi alle sammen gør en indsats, kan vi gøre en forskel.” Jeg tror virkelig på, at vi, der har muligheden, også har pligten til at give tilbage. Aarhus har en helt særlig plads i mit hjerte, så det har altid været vigtigt for mig at kunne give noget tilbage til Aarhus. Det er vigtigt for mig at understrege, at denne anerkendelse ikke kun tilhører mig. Det er et resultat af det fantastiske team og de støttende mennesker omkring mig, der har været med i alle de projekter, jeg har været involveret i. Tak til Erhverv Aarhus for denne utrolige anerkendelse – Aarhus, jeg elsker dig, ”sagde en tydeligt glad og rørt prismodtager.

Byens borgmester roste også Claus Hommelhoffs mangeårige indsats for byen i en videohilsen:

”Med Claus Hommelhofs imponerende karriere i det aarhusianske erhvervsliv er tildelingen af Erhverv Aarhus Prisen 2024 meget velvalgt. Claus har spillet en central rolle i at gøre Formuepleje til en af Danmarks førende inden for kapitalforvaltning og samtidigt bidraget markant til Aarhus’ udvikling med sit engagement i blandt andet Lighthouse på Aarhus Ø, der er kåret til verdens smukkeste højhus i sin kategori. Oveni kommer Claus’ velgørende indsats, der inkluderer både kulturelle og sociale projekter, der er med til at fremme fællesskab og trivsel i Aarhus, men også omfatter en post som formand for Hospice Søholm, engagementet i Bakken Bears samtidigt med, at han er dedikeret til at skabe bedre vilkår for udsatte i Aarhus. Det er kort sagt en respektaftvingende indsats på mange niveauer, Erhverv Aarhus fejrer med prisen. Den er meget velfortjent”, fremhævede Jacob Bundsgaard i sin hilsen til Claus Hommelhoff.

Om Erhverv Aarhus Prisen:

Prisen uddeles af erhvervsorganisationen Erhverv Aarhus til en person eller en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for erhvervslivet i og omkring Aarhus. Det vurderes i hvilket omfang prismodtager og/eller dennes virksomhed:
• Skaber kendskab til byen
• Har et stærkt engagement i byen
• Tager medansvar for byens udvikling
• Udviser fremragende lederskab, der har skabt positiv opmærksomhed
• Er en markant virksomhed/institution, der profilerer Aarhus
• Er en veldrevet og velkonsolideret virksomhed
• Skaber markante forskningsresultater og bidrager positivt til udviklingen af uddannelseslivet i Aarhus
• Har sit udgangspunkt i Aarhus og Østjylland / Vestdanmark
• Skaber arbejdspladser
• Har et internationalt perspektiv

Erhverv Aarhus Prisen 2024 er sponsoreret af Nykredit, PwC og Holst, Advokater.

Tidligere prismodtagere:
2023 – Henrik Lind, Lind Invest
2022 – Anders Holch Povlsen, BESTSELLER
2021 – Marianne Bedsted, Salling Group A/S
2020 – Brian Bech Nielsen, Rektor Aarhus Universitet
2019 – Olav de Linde, Ejendomsselskabet Olav De Linde
2018 – Hans O. Damgaard, Stibo A/S
2017 – Jens Bjerg Sørensen og Peter Kjær, Schouw & Co.
2016 – Ebbe Malte Iversen, Aarsleff
2015 – Anders Byriel, Kvadrat
2014 – Peder Tuborgh, Arla Foods
2013 – Jens Kristian Gundersen, Unisense
2012 – Ditlev Engel, Vestas Wind Systems A/S
2011 – Henrik Lindberg, LINDBERG A/S
2010 – Michael Holm, Systematic A/S
2009 – Flemming Besenbacher, iNANO Aarhus Universitet
2008 – Thomas Bloch Ravn, Den Gamle By
2007 – Ulla Stæt Andersen og Jette Rantala, Århus Charter
2006 – Peter Bohnsen, Unifeeder A/S
2005 – Ole Lehrmann Madsen, Alexandra Instituttet
2004 – Erling Lindahl, bestyrelsesposter i Incuba, Østjysk Innovation, Forskerpark mv.

Kommentarer