Erhverv

Danske arbejdspladser planter træer med deres skridt

#Walk15 deltagere planter træer.

En række danske arbejdspladser deltager netop nu i en gå-udfordring i appen #walk15, hvor medarbejderes skridt konverteres til træer, når de plantes af Growing Trees Network i nye danske Folkeskove.

Med #walk15 har en række virksomheder fået mulighed for at deltage i en udfordring, hvor de over 4 uger skal se, hvor mange skridt de kan gå. Og hvert skridt tæller! Når kampagnen er slut, planter Growing Trees Network nemlig træer i nye Folkeskove for skridtene. 

Alle skridt tæller

Målet er at alle medarbejdere, der deltager, går nok skridt til at plante et træ. “Det kræver, at man går omkring 8.000 skridt om dagen i gennemsnit, så man kan ikke bare ligge på sofaen” siger Cecilia Nielsen, der er initiativtager i Danmark sammen med Frederik Jensen. “Med #walk15 er det nemt for virksomheder at deltage og sætte fokus på medarbejdersundhed, og vores samarbejde med Growing Trees giver skridtene helt ny værdi” fortæller Frederik.

Lars Heiselberg Vang Jensen formand fra Growing Trees Network er superglad for det nye samarbejde hvor virksomheder og deres medarbejdere via deltagelse i #walk15-udfordringen øger medarbejdernes trivsel og sundhed samtidig med at hjælpe vores fælles planet. Lars forklarer: “Vores kære moder Jord kalder på mange nye skove som hjælp til at dæmme op for de tiltagende klimaforandringer. De nye Folkeskove er samtidig med til at sikre levesteder til dyr og planter, og så er de økologisk drevne Folkeskove med til at beskytte fremtidens rene drikkevand som de vandrende medarbejdere, deres familier og det omgivende samfund næres af.” 

De første glade virksomheder i mål

Kampagnen i Danmark er først lige er startet, og en af de første virksomheder, som er kommet i mål med deres udfordring, er virksomheden Alfa Laval, hvor medarbejdernes 17.600.677 skridt nu sikrer finansiering af 83 træer. Medarbejder i Alfa Laval, Pia Olesen fortæller om deres deltagelse: “Gang er en sund og nem måde at være aktiv på og gang er for alle, så Alfa Laval Aalborg var i stand til at sætte et hold på 74 deltagere, som virkelig har gået til den store guldmedalje. Det har været så sjovt at deltage, og det har ført til daglige samtaler om, hvor mange træer vi nu har indsamlet.”

Hos Alfa Laval i Aalborg blev de så grebet af udfordringen, at de slog målsætningen om at gå skridt nok til at plante et træ hver: “vi er megastolte over at have slået vores udfordringsmål med over 5 millioner skridt. ’Godt gået’ går vi rundt og siger til hinanden.” tilføjer Pia Olesen.

Nu kan alle danske arbejdspladser tilmelde sig

Sammen med de andre virksomheder, der i løbet af februar deltog i udfordringen, er det allerede blevet til 614 træer og en længere række virksomheder er nu i gang med at gå eller skal til at starte. 

“De første virksomheder har til og med april til at afvikle deres udfordringen og derefter bliver det spændende at se, hvor mange skridt, virksomhederne tilsammen har gået. Jeg tror, der bliver til rigtig, rigtig mange træer” siger Cecilia fra #walk15, før hun afslutter: “Og det her er jo bare den første kampagne. Nu kan alle virksomheder tilmelde sig, så jeg håber, vi kan øge medarbejdersundhed- og trivsel, og i samarbejde med Growing Trees Network plante en hel skov med skridt. Det er drømmen”.

Kommentarer