Skåde

Dead and Alive. Foredrag med fotograf Klaus Bo på Moesgaard

Hør fotograf Klaus Bo fortælle om dødsritualer i hele verden; her Indonesien. Foto: Klaus Bo

Moesgaard Museum inviterer til foredrag med Klaus Bo, der som fotograf har dokumenteret dødsritualer i mange kulturer verden rundt. Foredraget afholdes 2. november kl. 19.00 i forbindelse med Moesgaards årlige fejring af den mexicanske højtid De Dødes Dag.

Fotograf Klaus Bo har i over 10 år rejst verden rundt og dokumenteret alverdens dødsritualer. Fra Madagaskar til Haiti over Grønland til Nepal har han på 15 langvarige rejser udforsket menneskers forhold til døden på tværs af religion, etnicitet og landegrænser. I foredraget med titlen ’Dead and Alive – På rejse med døden’ udfolder Klaus Bo sin indsamlede viden og fortæller vilde anekdoter fra sine rejser med døden som rejsekammerat. Alt sammen underbygget af nærværende og respektfulde billeder, som har været bragt af blandt andre National Geographic, New Philosopher Magazine, Stern Magazine med videre.

I Danmark overlades det ofte til professionelle at gøre den døde i stand og klar til begravelse eller bisættelse. Døden holdes på afstand – også når det er en af vores nærmeste, det handler om. Mange andre steder i verden er døden anderledes nærværende i det daglige liv, og det er ofte familiens pligt at sørge for, at afdøde kommer videre på rette vis. Lig bliver behandlet med stor nænsomhed og omhu, for sjælen skal sendes godt af sted.

Foredragets titel – ’Dead and Alive – På rejse med døden’ – refererer til, at døden i de fleste kulturer er ikke det endelige. Det jordiske liv stopper måske, men døden er ikke slutningen. I mange kulturer tror man på et liv efter døden – ofte forstået som at livet fortsætter på samme måde som her på jorden, blot et andet sted.

Moesgaard fejrer hvert år den mexicanske højtid De Dødes Dag med udgangspunkt i museets etnografiske udstilling ’De Dødes Liv’. Udstillingen sætter ligeledes fokus på døden i forskellige kulturer, heriblandt Mexico og Danmark.

Mexikansk mad og musik

Før foredraget er det muligt at tilkøbe en mexicansk-inspireret onsdagsbuffet i museets café. Under middagen byder den mexicanske musiker Julian Maraboto Croda på mexicansk sang og musik. Det er kl. 17.30-19.00, og det anbefales at bestille bo

Praktiske oplysninger

  • Tidspunkt: 2. november kl. 19.00 – 20.30
  • Sted: Auditoriet på Moesgaard Museum
  • Pris: 150 kr./person (årskortholdere: 75 kr./person)
  • Billetter til foredraget kan købes på Moesgaards webshop

Kommentarer