Magaxin

Derfor skal du vælge sandsten til dit næste haveprojekt

Artiklen er sponsoreret

Vil du have en ny sti eller terrasse i haven, så skal du tage stilling til, hvilke sten du vil bruge. Det er klart, at støbte havefliser ligner hinanden mere end fx natursten, der bare er hugget ud, så stenene har samme mål i længde, bredde og dybde. Ønsker du en terrasse med nogenlunde flad overflade, så du ikke møder ujævnheder, når du træder på dem i strømpefødder? Så er formstøbte fliser gode.

Ønsker du et råt look? Læg terrasse med natursten

Men: Hvis du kan lide det ru look, som kun natursten kan give dig, så kan du fx overveje sandsten fliser, da du ved disse ikke finder to sten, der er ens. Det gør det muligt at lægge en terrasse eller en sti, der visuelt er mere interessant end den effekt, du får ved at bruge formstøbte betonfliser ude i haven. I øvrigt kan du finde sandsten i flere farver, så du kan gøre din terrasse farvemæssigt broget.

Kun fantasien sætter grænser

For sandsten kan du nemlig finde i såvel rødlige som gullige, grålige og brunlige varianter. Og du kan selvfølgelig også finde dem i forskellige mål, hvilket gør det nemt at lave interessante konstellationer med sandsten. Kun fantasien sætter grænser for de mønstre, du kan lave med sandsten ude i haven. Er du i tvivl om, hvordan du lægger sandsten, så har forhandlere måske en vejledning at følge.

Sørg for at vælge frostsikre sandsten

Nu skulle sten jo gerne kunne holde sig længe, men visse natursten bliver relativt hurtigt kedelige at se på. Bevares: Sten går ikke i forrådnelse ligesom træ, så denne gene er de forskånet. Men om vinteren kan frostsprængninger beskadige overfladen på fliser af dårlig kvalitet. Du skal derfor ikke bare vælge de billigste, du ser – du skal vælge partier, der reelt er frostsikre og tåler kolde sæsoner. 

Bestemmer du selv, hvor meget du køber for?

Hvis du er i tvivl om, hvilke sandsten du skal vælge til et projekt, kan du kontakte en forhandler. Det er også meget rart at vide, om en forhandler stiller krav om, at du skal købe for et vist beløb eller en vis mængde sten. Du skulle jo meget gerne ikke ende med at købe mere, end du har behov for til dit projekt – hvad end vi så måtte tale om en sti gennem haven, en terrasse eller noget helt tredje.

Kommentarer