Lystrup

Dømt: Falsk datingprofil lokkede mænd i baghold

Flere mænd blev lokket med på date af en falsk datingprofil hvor de fik tæsk og blev frarøvet kontanter. Arkivfoto

En 20-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt fængsel i to år og ni måneder for i flere tilfælde i januar og februar at have begået røveri mod mænd, som blev snydt af en falsk datingprofil.

 

Den 20-årige havde oprettet en profil på Sugardaters.dk, hvor han udgav sig for at være en ung kvinde. På den måde fik han fire gange kontakt med mænd, som han lokkede til at troppe op til en ”date” på p-pladser i Lystrup, Hinnerup og Hadsten. Aftalen var, at mændene skulle have nogle tusinde kroner i kontanter med, når de mødtes om aftenen.

 

Når mændene dukkede op på det aftalte sted, blev de ikke mødt af en kvinde, men af to mænd iklædt dødningemasker, som med slag, spark og trusler med kniv frarøvede dem kontanterne. I ét tilfælde i Hadsten blev gerningsmændene dog skræmt væk af en tilfældig forbipasserende, inden de nåede at fuldføre røveriet.

 

Brugte digitale spor

 

Østjyllands Politi kædede hurtigt sagerne sammen og blandt andet via digitale spor, lykkedes det efterforskerne at finde frem til den 20-årige, som i marts blev anholdt og varetægtsfængslet til sagen.

 

– Der er tale om meget grove, velplanlagte røverier, som har været en meget voldsom oplevelse for de forurettede. Jeg er derfor tilfreds med, at den 20-årige blev idømt en tilsvarende alvorlig straf, siger anklager i sagen Steffen Andersen.

 

I retten nægtede den 20-årige og det er endnu ikke lykkedes politiet at finde frem til hans medgerningsmand.

Kommentarer