Kultur og events

Endagsfestival på Train i Aarhus

Foto: Train

Kom med til en festdag lørdag den 20. august, når MUX inviterer til éndagsfestival på TRAIN fyldt med musik og kunst!

Et spækket musikalsk program byder på koncerter med About Yesterday, William Gerdes, J. Ludvig III, School of X og Ravi Kuma. Under koncerterne vil NiemannsLand komplimentere med live VJ-sets. Kom når dørene åbner til fernisering og god stemning med lounge sets af DJ’s fra VVE Collective. Kuratering af kunsten sker i samarbejde med Foreningen for Samtidskunst.

Info

20. august 2022

Koncertstart kl. 16.00 (Dørene åbner kl. 15.00)

DKK 125,- (+ gebyr)

Billetsalget starter: mandag d. 20. juni kl. 12.00

Forsalgslink

Om MUX

MUX er en musikforening, der ønsker at fremme alle kunstarter i Aarhus’ vækstlag. Musikken er grundelementet i foreningen, og det er herfra, at foreningen ønsker, at koncepterne skal udspringe. Alle arrangementerne er kreeret ud fra en tanke om at skabe helhedsoplevelser, hvormed arrangøren kan give publikum flere sanselige stimuleringer, end hvad der er muligt ved den ‘almindelige’ koncertoplevelse. MUX ønsker at udbrede kendskabet til de mange forskellige former for kunstnerisk udfoldelse, som findes i Aarhus.

About Yesterday

About Yesterday er sange om i går – et énmands-indie-projekt af sangskriver Jakob Stougaard Wang. About Yesterday tager sit kreative udgangspunkt i øjeblikket og er ikke bundet af klassisk bandstruktur. Projektet lader sig i stedet opsluge af alt fra synthesizers, knitrende elektroniske teksturer og forvrængede stemmer til akustiske guitarer og reallydoptagelser for at skildre en nostalgikers længsel væk herfra. 

William Gerdes

Gennem dystre og tunge elektroniske kompositioner forener William Gerdes installationskunstens eksperimenter med hiphoppens og poppens relaterbare ærlighed. Centralt i værkerne står vokalen og processeringen af samme, der gennem selvbyggede mikrofoner og specialdesignet beklædning får en nærmest fysisk karakter, som på samme tid er dragende og fremmedgørende. Med elektronik og teknologi som sine partners-in-crime ønsker William Gerdes at skabe musikoplevelser der stiller spørgsmålstegn, og fællesnævneren i arbejdet med hans værker kan opsummeres med ét ord: Nysgerrighed. 

Melankoli, blottelse og kampen mellem den rationelle og den følelsesmæssige del af mennesket er blandt de lyriske omdrejningspunkter – en splittelse og en konflikt der kompositorisk er spejlet i mødet mellem menneske og teknologi. I et sammenkog af inspirationskilder mødes popkultur og lydkunst, minimalisme og maksimalisme og ikke mindst stilhed og støj, alt imens William Gerdes’ syntetiske universer udfolder sig. 

J. Ludvig III

Få musikere tør at være så kompromisløst ærlige som trommeslageren og produceren Jonathan Ludvigsen er på sit debutalbum ’Sadboy Fusion’, som han udgav i november 2021 under solonavnet J. Ludvig III. Her er han trådt et skridt tilbage fra sit arbejde med den populære trio Athletic Progression og som musiker for Erika de Casier, m.fl. Gennem hvad han selv beskriver som en dagbog over en turbulent toårig periode plaget af isolation og usikkerhed, har han skabt et album der berører eksistentielle emner som ensomhed, familie, mental sundhed og død. 

Gennem Ludvigsens ekvilibristiske performance hvor du det ene øjeblik oplever Jonathan synge intime duetter med samples af sig selv til det andet hvor han med sit band bryder ud i Mike Dean esque synthflader og ekstrem avantgardistisk beat music hvor du mister grebet af hvad er komponeret og hvad er improviseret, vil du opleve en kulmination i mødet mellem kompleksitet og naivitet. 

School of X

Rasmus Littauer har slået sit navn fast i løbet af det sidste årti som trommeslager for MØ. Siden Faded. Dream., hans debut-EP fra 2017 under kunstnernavnet School of X, har han slået bølger på den danske musikscene og skabt interesse fra udlandet. School of X vendte tilbage i 2019 med EP’en “Destiny” og opfølgeren “Interpretations” i 2020, der inkluderer remixes og fortolkninger af Trentemøller og Spencer Zahn blandt andre. “Armlock”, School of X’s debutalbum, blev udgivet i maj 2020. Hans seneste album, ”Dancing Through The Void”, udkom i september 2021. 

School of X optræder i duo-format til eventet. 

Ravi Kuma

’Ravi Kuma er og bliver et af dette lands største og bedste liveacts’ skrev GAFFA i deres 5-stjernede liveanmeldelse. Ravi Kuma kombinerer de rowdy og helt tunge beats med en utrolig charme og nærvær med deres publikum. 

Glæd dig til en oplevelse, hvor Ravi Kuma garanterer et energifyldt liveshow med Sharon Kumaraswamy i front og produceren Aske Knudsen bag knapperne. Ravi Kuma er de seneste par år netop blevet kendte for deres liveshows, hvor de giver alt hvad de har til publikummet. 

NiemannsLand

NiemannsLand er et kreativt samarbejde mellem brødrene Nicolai og Kristian Niemann-Nielsen. Holdet har arbejdet sammen og delt studie i 8 år, og deres projekter inkluderer forskellige slags visuelle værker, eksempelvis analog videokunst, visuelle videoer og live visuals. Deres set-up består primært af videosynthesizers, -mixers, -kameraer, gamle monitors og andet hardware. Farvekomposition, mønstre og psykedelisk dybde spiller en essentiel rolle i NiemannsLands æstetiske udtryk og billedekomposition. 

Mathias Riis Andersen

Mathias Riis Andersen er netop dimmiteret fra Det Jyske Kunstakademi. Han arbejder i forskellige medier, f.eks. video, skulptur, tegninger, smykker, animation og computerspil. Til 8000 Spectacles vil han præsentere værket ‘In Between Lips’. Om værket fortæller han: “Værket er et forsøg på at nedskalere mig selv til mine vigtigste kropslige funktioner. At give blowjobs og ryge.” 

VVE collective

VVE Collective er et kvindeligt DJ-kollektiv, der på nuværende tidspunkt består af 15 kvinder fra Aarhus – alle med en brændende interesse for musik og DJ’ing. De har i deres relativt korte levetid allerede etableret sig på DJ-scenen med en lang række arrangementer, særligt på Sydhavnen i Aarhus.

Foreningen for Samtidskunst

Foreningen for Samtidskunst er en forening af kuratorer, kunstnere og alle som ønsker at arbejde med samtidskunst. De skaber kunstneriske og kuratoriske eksperimenter, der arbejder for at fremme samtidskunst, med særligt fokus på unge kunstnere og kuratorer.

Kommentarer