112

Endnu tre kvinder udsat for bedrageri af falske bankfolk

Foto: Rigspolitiet

I løbet af torsdag blev endnu tre kvinder på hhv. 91, 83 og 80 år fra Aarhus-området udsat for bedrageri af personer, der påstod, de kom fra banken.

Fremgangsmåden var i alle tilfælde næsten den samme. Kvinderne blev ringet op af en mand, som sagde, han kom fra banken. Herefter fortalte han kvinderne, at der enten var ved at blive hævet på deres kort, at der var hævet et beløb i udlandet, eller at kvinden skulle have skiftet sit kort. I alle tilfælde var løsningen på problemet, at den falske bankmand i telefonen ville sende et bud ud til kvindernes privatadresse for at hente kortet.

Da budet kom ud til kvinderne, spurgte han udover kortet efter kode til kortet, NemID oplysninger og evt. værdigenstande i huset.

Der er naturligvis tale om svindel, og kvinderne oplevede desværre at miste større summer fra deres konto. Banken vil aldrig sende et bud hjem til folk for at hente hverken kort eller koder, fastslår politiet.

Politiet i hele landet ser desværre denne fremgangsmåde rigtig ofte, og svindlerne ser ud til at gå målrettet efter især ældre mennesker. Det er derfor politiets kraftige opfordring, at man tager en snak med sine forældre, bedsteforældre, onkler og tanter om, at man aldrig skal udlevere sine kort eller koder.

Vær skeptisk, hvis nogen ringer om dine banksager. Banken vil aldrig bede om oplysninger i telefonen, og hverken bank, politi eller andre myndigheder, vil sende et bud ud efter dit kort.

Hvis du bliver ringet op og er i tvivl, så smæk røret på. Ring evt. til din banks hovedafdeling og bed om at blive stillet om til din rådgiver den vej igennem.

Kommentarer