Erhvervslivet fejrede fødselsdag med foredrag og fredagsbar
Fredag den 7. oktober var 250+ erhvervsledere samlet i Aarhus midtby til fejring af 160-året for stiftelse af Aarhus Handelsforening – det som i dag hedder Erhverv Aarhus.
Rammerne for dagen havde team’et hos Erhverv Aarhus på finurlig og utraditionel vis spredt ud på tre historiske lokationer, Aarhus Katedralskole, Museet KØN og Aarhus Teater. De ikoniske bygninger dannede i løbet af eftermiddagen ramme om i alt ni faglige indlæg, hvilket betød, at deltagerne mellem foredragene måtte ud i det flotte sensommervejr for at bevæge sig til næste lokation.
Fejringen af 160 års-jubilæet i Erhverv Aarhus er kommet i stand på under et halvt år efter, den nye direktør, Poul Dalsgaard, tiltrådte i marts i år.
– Da jeg startede i jobbet, fandt jeg ud af, at vi stod midt i et jubilæumsår, og selvom det ikke er et “ægte” rundt jubilæum, syntes jeg, der var grund til at markere det. I år er det faktisk også 200 års fødselsdag for Hans Broge, som var én af foreningens grundlæggere i 1862, fortæller Poul Dalsgaard.
For historisk interesserede var Hans Broge en aarhusiansk storkøbmand, Dannebrogsmand, modtager af ridderkorset, fortjenstmedalje i guld, kommandør af 1. grad, og meget andet. Hans Broge var i en årrække byens største skatteyder og blev i folkemunde kaldt “Jydernes Kong Hans”. Fra 1860’erne og frem til århundredeskiftet var han en af hovedkræfterne i udviklingen af Aarhus.
Jubilæumsdagen blev indledt med velkomsttale af Poul Dalsgaard, som blandt andet kunne fortælle, at foreningen i dag tæller over 500 medlemmer.
Han blev efterfulgt af stadsarkivar Søren Bitsch Christensen, som tog tilhørerne med på en erhvervshistorisk rejse fra 1860’erne og frem til i dag, præsenteret i et indlæg med flere overraskelser og humoristiske anekdoter.
Også borgmester Jacob Bundsgaard var på scenen for at lykønske Erhverv Aarhus med de første 160 år. Han startede sit indlæg: “Når jeg bli’r gammel”, med slet skjult reference til en populær sang, skrevet af den lokale musiker Peter A.G. fra Gnags. Jacob Bundsgaard leverede sit personlige tilbageblik, hvor han så tilbage på året 2022, hvor byen har gennemgået en fortsat rivende udvikling, og til fremtiden i 2050. Borgmesteren kunne med et skævt smil berolige forsamlingen om, at han nok ikke ville søge genvalg efter 2050.
Efter de indledende taler blev deltagerne fordelt ud på de nævnte lokationer, og Aarhus Netavis var “fluen på væggen” gennem hele dagen. Det vil blive beskrevet i kommende artikler her på siden, men konklusionen for fejringen var ikke til at tage fejl af hos deltagerne.
– Det var tre solide fysiske og historiske platforme for det kunstneriske, det indre, det åndelige og det videnskabelige. Det i sig selv var genialt, så vi over tre spor kunne zappe rundt i den gamle vikingeby og hurtigt engagere os, møde mennesker i højt humør og opleve højt begavede mennesker med sprudlende entusiasme, udtaler Mads Ellegaard, der selv er Aarhus-entusiat og udgiver af bogen om Møllestien, “Hjem bag facaden”.
Også direktør i Handelsbanken Risskov, Lars Graugaard, var positivt overrasket over den utraditionelle konferenceform.
– Arrangementet var en fontæne af inspiration, indtryk og inklusion, som en maggiterning af styrkerne i og omkring Aarhus, med en afsluttende fredagsbar, hvor netværket og tætte relationer blev genset og styrket, lød det fra bankdirektøren.
Dagen blev rundet af med en forrygende fredagsbar i fællessalen på Aarhus Katedralskole med snacks, drinks og sågar DJ ved Frank Heskjær, som til daglig er Head of Retail hos EDC Erhverv i Aarhus.
Kommentarer