Magaxin

Få det bedste frem i dine vine ved at opbevare dem rigtigt

Artiklen er sponsoreret

Vine bliver set som en fin drik, hvor øl er noget mere vulgært. Det er svært at forstå, hvorfor det er sådan – sprut er sprut. Men ønsker du at gøre et godt indtryk ved en fin middag, så skal du traktere med vin. Føler du ikke, det er nok bare at have en enkelt rødvin og en enkelt hvidvin stående bag en låge derhjemme? Så skal du finde noget stilrent, du kan opbevare din (evt. vordende) vinsamling i.

Opbevar ikke dine vine i stuetemperatur

Den simple løsning er at få en vinreol, hvor nogle modeller er beregnet til at stå på gulvet, mens andre kan hænges fra væggen. Der er så den ulempe ved vinreoler, at opbevarer du dine vine i dem, så opbevarer du dem i stuetemperatur, hvilket kan få betydning for deres modning. I øvrigt skal du huske at lægge vine fra reolen på køl forud for middagen. Er der et alternativ til klassiske vinreoler?

Find noget mere fancy end vinreolen

Ja – shop lille vinkøleskab, hvis du ønsker noget mere fancy end vinreolen. Vinkøleskabe er vinskabe, der har én eller flere kølezoner, hvor dem med flere zoner giver mulighed for at opbevare vinflasker ved forskellige temperaturer. Hvis du ikke har en vinsamling af format endnu, så er det fint nok bare at finde en lille model, der ikke koster andet end nogle få tusinde kroner at få erhvervet til dit hjem.

Læs databladet, før du vælger et vinkøleskab

Er der noget at tage stilling til ved valg af vinkøleskab – udover deres kapacitet, kølezoner og prisen? Ja, bl.a. deres støjniveau og strømforbrug. Begge dele kan du få indsigt i ved at læse datablade for de enkelte vinkøleskabe, hvis ikke forhandleren noterer disse data på deres webshop. Som noget andet kan det være rart at vide, om et vinkøleskab kan stå i kolde rum, og om der er belysning i det.

Kan du styre vinkøleskabets luftfugtighed?

Det skader heller ikke at vide, om du aktivt kan styre luftfugtigheden inde i dit vinkøleskab. Det vil ikke altid være tilfældet, men det er ønskværdigt, hvis du bruger skabet til at opbevare cigarer. Så altså har du flere ting at skele til, når du ønsker at finde det rette vinkøleskab. Sammenlign modeller hos en forhandler – både i forhold til egenskaber, pris og udseende. Så vil du hurtigt finde det rette.

Tjek fx udvalg med vinkøleskabe online.

Kommentarer