Erhverv

Frederik fra Aarhus er Årets Shippingelev. “Det har fanget mig fra dag ét”

Frederik Weiglin Lund havde ikke drømt om at blive speditions- og shippingelev. Men nu er han kåret som den bedste i år. Foto: HK Privat Østjylland

 22-årige Frederik Weiglin Lund blev speditions- og shippingelev hos Jumbo Transport i Brabrand på opfordring af forældrene. Og nu er han blevet udnævnt til Årets Shippingelev.

Frederik Weiglin Lund fra Aarhus var på sit andet sabbatår uden helt at vide andet, end at han ikke havde lyst til at gå på universitetet. Men hvad skulle han så? Svaret kom, da en af forældrenes venner fortalte, at Jumbo Transport i Brabrand manglede en speditions- og shippingelev. Det blev et vendepunkt for den unge mand, som søgte og fik jobbet.

– Det fedeste ved at være speditions- og shippingelev er, at man skal løse puslespil. Man skal have det hele til at gå op, og man løser en masse problemer. Det var godt nok et tilfælde, at jeg kom hertil, men det har fanget mig fra dag ét. Jeg får mere og mere ansvar og kan mærke min udvikling, fortæller Frederik Weiglin Lund.

Og det med udviklingen er hans chef, Frederik Mandrup, enig med ham i. Så enig, at han indstillede eleven i HK Østjyllands konkurrence ‘Årets Elev’ med denne indstilling:

“Frederik fortjener prisen som årets elev ud fra det seneste år som elev ved Jumbo Transport. Siden sin start har han udviklet sig meget, og der er potentiale til meget mere. Han har påtaget sig ansvaret for de opgaver, han er blevet tildelt med positivt og åbent hjerte. Derudover har han sat sig grundigt ind i, hvordan alle mekanismer virker, ved at være nysgerrig på flere aspekter end dem, der lå inden for sit område. Og så mærker vi andre på kontoret dagligt hans positive sind.”

Frederik Weiglin Lund ved overrækkelsen. Fra venstre: Jann Guldhammer, organiseringskonsulent i HK Privat Østjylland, Frederik Mandrup, der er leder og indstiller for Årets Elev inden for shipping, Frederik Weiglin Lund og Tina Bjerre Tørring, formand for HK Privat Østjylland. Foto: HK Privat Østjylland

Juryen valgte Frederik

Juryen for Årets Elev består af Ditte Finsen, HR Business Partner ved Kuehne + Nagel A/S, Jeanette Nielsen Thomadsen, teamleder på Aarhus Business College, Tina Bjerre Tørring, formand for HK Privat Østjylland og Jann Guldhammer, organiser hos HK Privat Østjylland.

– Vi valgte Frederik, fordi det var tydeligt, at han levede op til alt det, man kan ønske sig af en elev. Han har gennemgået en stor personlig og faglig udvikling, han bidrager positivt til arbejdsmiljøet, han har talent for faget, og så har han vist gå-på-mod og engagement ud over det sædvanlige, siger formand for HK Privat Østjylland, Tina Bjerre Tørring, der holdt tale for Frederik Weiglin Lund ved overrækkelsen af diplomet.

Et kvantespring

– Det er surrealistisk, at jeg har vundet. Det er så stort, at min indsats og mit gå-på-mod er blevet værdsat så meget af både min chef og af juryen. Det giver mig virkelig lyst til at give den en ekstra skalle nu, siger Frederik Weiglin Lund.

Det var også en meget glad og stolt chef, der var med til at hylde Årets Elev:

– Frederik har taget et kvantespring i den tid, han har været her. Der har været nogle muligheder, hvor det stod ham frit for at tage mere ansvar eller lade være, og han tog det, og det har givet ham og os så meget, siger Frederik Mandrup.

 

Kommentarer