Bolig

Freja Ejendomme sætter liebhaveri midt i Aarhus til salg

Foto: Esoft

Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, sætter i dag to markante ejendomme til salg midt i Aarhus. Desuden har Freja Ejendomme for nylig sat en tidligere politistation i Ribe til salg, samt tre landejendomme i Vojens.

Freja Ejendomme har i dag sat to ejendomme til salg midt i Aarhus. De to ejendomme ligger i Latinerkvarteret tæt på Nørreport og har med andre ord en yderst central placering midt i Aarhus.

Dagens første ejendom ligger i Studsgade 33 og består af tre bygninger, hvoraf to af dem er sammenbygget. Bygning 1 er opført i 1847 og har hovedindgang fra Studsgade. Ejendommen er på 425 m² fordelt på to plan foruden tagetage. Bygning 2 er opført som bindingsværk i 1847 og er på 948 m² fordelt på to plan foruden tagetage. De to bygninger omkranser en lukket, brostensbelagt gård. Bygning 3 er opført i 1900, er fredet og har karakter af en produktionsbygning. Den er placeret i gården mellem Studsgade og Paradisgade og der er ikke direkte adgang mellem denne og de andre to bygninger. Denne bygning har et samlet erhvervsareal på 881 m² fordelt på to plan foruden tagetage.

Lige ved siden af finder man Paradisgade 4-6, dagens anden ejendom i Aarhus, som består af to sammenbyggede bygninger. Bygning 1 er opført i 1862 og er placeret mod Paradisgade. Bygningen er fordelt på to plan foruden kælder og tagetage og har et samlet erhvervsareal på 3.249 m² samt 800 m² kælder. Bygning 2 er opført i 1959 og er ligeledes fordelt på to plan foruden tagetage og har et samlet erhvervsareal på 581 m².

Freja Ejendomme har overtaget begge ejendomme fra Bygningsstyrelsen, og de er nu sat til salg via Colliers, Aarhus. De sælges i en budproces der varetages af Colliers og frist for at afgive et indikativt bud på en eller begge ejendomme er den 14. juni 2022.

Per Kondrup, salgschef i Freja Ejendomme siger: ”Dagens to ejendomme i Aarhus er med denne størrelse og beliggenhed i Latinerkvarteret noget man ikke ser hver dag. Der er rigtig mange muligheder for fremtidig anvendelse og udover offentlige formål kunne man sagtens forestille sig en fremtidig anvendelse inden for eksempelvis boliger, kontor eller restaurant”.

Tidligere politistation i Danmarks ældste by

Ca. 150 km. syd for Aarhus finder man på Tangevej 4a i Danmarks ældste by, Ribe, dagens tredje ejendom. Her har Freja Ejendomme for nylig sat den tidligere politistation til salg. Ejendommen har en meget central beliggenhed i byen, tæt ved et boligkvarter samt indkøb og offentlig transport. Grundarealet er på 4.133 m2 og etagearealet er på ca. 1.677 m2. I gården findes desuden en bygning på 216 m2 der indeholder otte garager og fire disponible rum.

Freja Ejendomme har overtaget ejendommen fra Bygningsstyrelsen, og den er nu sat til salg via EDC Erhverv Poul Erik Bech i Esbjerg. Fremtidige anvendelsesmuligheder inkluderer offentlige formål, og boliger eller kontorer kunne også være en mulighed.

Ydermere har Freja Ejendomme for nylig sat tre nye landejendomme til salg i Vojens ved Flyvestation Skrydstrup. Ejendommene er en del af de i alt ca. 120 ejendomme, hvor ejerne på grund af ankomsten af de nye F-35 kampfly til Flyvestation Skrydstrup har mulighed for enten at søge kontant kompensation, få lavet støjisolerende tiltag eller lade ejendommen frivilligt blive opkøbt af den danske stat.

De tre nye landejendomme Freja Ejendomme nu sætter til salg, stammer fra netop denne ordning, og udbydes på markedet via lokale ejendomsmæglere.

Landejendommen på Tørninglundvej 9 er på 38 ha, hvoraf de ca. 28,5 ha. er agerjord.

Landejendommene på Skaus Vej 9 og 10 sælges samlet med et areal på i alt 33,04 ha. hvoraf ca. 29,75 ha. er agerjord, som ligger samlet i et regulært areal, hvilket er bortforpagtet indtil 31. december i år. 

Ejendommen på Ribevej 65 er en planteavlsejendom på 90,64 ha. og sælges i en budproces der varetages af Lundgrens Advokatpartnerselskab. Frist for afgivelse af bindende bud er fastsat til onsdag den 1. juni 2022 kl. 14.00.

Kommentarer