Samfund

Fremskridt i slukning af branden i Studstrup

Østjyllands Brandvæsen og Ørsted gør store fremskridt i arbejdet med at slukke branden på Studstrupværket, hvor flere og flere brændende træpiller bliver kørt ud af siloen. 

Brandvæsnet får blandt andet god hjælp af en fjernstyret bulldozer fra Forsvaret og en privat vognmands lastbil med en 50 meter lang grab, og i løbet af de næste par dage kommer en fjernstyret gummiged også i spil til at transportere de brændende piller ud, så de kan blive kværnet og slukket. 

Der er fjernet i alt 13 tag-elementer for at skabe bedre ventilation, og brandvæsnet vurderer, at der ikke er behov for at fjerne mere af taget på nuværende tidspunkt.

– Vurderingen er, at det er for risikabelt at have folk inde i siloen, og at løsningen med at fjerne hele taget vil tage for lang tid. Derfor benytter vi blandt andet fjernstyrede køretøjer, og lige nu gør vi så gode fremskridt, at vi har besluttet at fortsætte den strategi. Vi har fortsat en forhåbning om, at vi kan gøre arbejdet færdigt i næste uge, men vi ved det ikke med sikkerhed, siger beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl fra Østjyllands Brandvæsen.  

Prognose for røgfanen

Den kraftigste del af røgfanen vil fredag periodevis ramme områderne omkring Studstrup, Havhusene og Gl. Løgten Strand, og det ser ifølge prognoserne ud til, at det vil fortsætte frem til i hvert fald lørdag aften. 

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at beboere med hjertekar- og lungesygdomme, der bor i de pågældende områder, finder et andet sted at opholde sig, indtil røgen er drevet væk. 

Borgerne opfordres til at følge med på politi.dk, Østjyllands Politis Twitter-profil, syddjurs.dk og aarhus.dk, hvor myndighederne løbende vil opdatere anbefalingerne.  

 

Kommentarer