112 og retsvæsen

Glemt gryde udløse brandalarm

Torsdag kl. 18.28 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand på et kollegie på Mindegade i Aarhus C. En beboer kunne lugte røg og noget brændt materiale og havde hørt en brandalarm, der hylede fra 1. sal. Beboeren havde banket på, hvor alarmen lød, men der var ingen der svarede, og døren var låst.

Da politi og brandvæsen ankom, stod der allerede en del beboere ude foran opgangen, og det blev sikret, at alle var kommet ud. Herefter fik brandvæsnet sparket døren ind til den pågældende lejlighed, hvor der var meget kraftig røgudvikling, men umiddelbart ingen flammer.

Det stod hurtigt klart, at røgen kom fra komfuret, hvor der stod en tændt gryde med kogende vand og en plastik-si, der var ved at smelte. Gryden blev taget af komfuret, der blev slukket, og der kom styr på røgen. Der skete umiddelbart ikke nogen skade på lejligheden.

Værelsets 24-årige mandlige beboer ankom kort efter til stedet, og det skal nu afklares, om der er grundlag for at sigte ham for overtrædelse af beredskabsloven.

Kommentarer