Kultur og events

Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean af Inuuteq Storch

Foto: Galleri Image

23. oktober – 19. december 2021

Fernisering: 22. oktober kl. 16-18 

Galleri Image inviterer til udstillingen Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean af den grønlandske kunstner Inuuteq Storch. Udstillingen vil bestå af Storchs egne fotografier af sin fødeby, Sisimiut, som sættes i relation til fotoværker af John “Ujuut” Møller (1867-1935), Grønlands første professionelle fotograf. John Møller arbejdede som fotograf i perioden 1889-1935. I denne relation vises kontrasten mellem 1800-tallets og nutidens Grønland.

Inuuteq Storch har med arkivprojektet “Mirrored – Portraits of Good Hope” fundet frem til et stort antal fotografier taget af John Møller i løbet af hans eget liv. Udstillingen bringer to grønlandske fotografers egne billeder fra Grønland sammen hen over et spænd på mere end 100 år, og udforsker stedsidentitetens udvikling set med det grønlandske folks eget perspektiv.

Med udstillingens to værkgrupper ønsker Storch at vise en del af et større arbejde om at fremme grønlandsk selvfremstilling og postkolonial bevidsthed om national stolthed og identitet.

Inuuteq Storch er vokset op i Grønland, hvor landskabet og vejret er dominerende og hvor naturen bestemmer livets rytme. Men de historier, som fortælles om livet i dette landskab, har traditionelt været præget af danske rejsende og deres blik på naturen og folket. I Storchs kunstneriske arbejde søger han efter sin og andre grønlænderes egen visuelle fortælling: Hvordan ser billederne ud, når de kommer indefra og ikke udefra?

I forbindelse med åbningen for udstillingen lanceres bogen Inuuteq Storch: John Møller – Mirrored, Portraits of Good Hope, som er udgivet af Roulette Russe.

Inuuteq Storch til Photobook Week Aarhus

Inuuteq Storch vil desuden kuratere en udstilling på Galleri Image under Photobook Week Aarhus, som afholdes 14.-17. oktober. Udstillingen Eye to Eye viser fotobøger fra grønlandske og internationale kunstnere og fortæller en historie om Grønland i billeder set ud fra folkets eget perspektiv. Læs mere om udstillingen og andre arrangementer under PWA på hjemmesiden: photobookweek.org.

Symposium: Blikke på Grønland

I forlængelse af udstillingen arrangeres symposiet, Blikke på Grønland, om forskellige indgangsvinkler til Grønlandsk kunst, som afholdes på Det Grønlandske Hus Aarhus. Symposiet er arrangeret i et samarbejde mellem Galleri Image, Aarhus Feminist Collective, rum46 og Art Weekend Aarhus. Her vil en række akademikere og kulturaktører uddybe på de samtaler udstillingen Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean lægger op til. De deltagende tæller bl.a. den grønlandsk-lettiske billedkunstner og kurator Bolatta Silis-Høegh, den danske billedkunstner Anne Haaning, Stine Lundberg Hansen, tidligere formidlingsinspektør og kurator på Nuuk Kunstmuseum, samt Inuuteq Storch selv. Gå ind på vores hjemmeside galleriimage.dk, hvor vi løbende opdaterer programmet for symposiet.

Om kunstneren

Inuuteq Storch (f. 1989) bor og arbejder i Grønland. Han er uddannet på International Center of Photography i New York og fra fotoskolen Fatamorgana i København. Han har udstillet i Grønland, Danmark, USA, Norge og Colombia, og har bl.a. udgivet fotobøgerne Porcelain Souls og Flesh.

Udstillingen og symposiet er støttet af Statens Kunstfond, A.P. Møller Fonden, William Demant Fonden, Augustinus Fonden og Grosserer L.F. Foghts Fond.

Kommentarer