Grøn genstart af turismen efter corona
VisitAarhus investerer millionbeløb i grønnere turisme og guider Aarhusregionens gæster til en bæredygtig ferie.
Rejselysten er vendt tilbage efter en lang periode med nedlukning og restriktioner, og derfor står VisitAarhus klar til at give gæsterne mulighed for at træffe grønne og bæredygtige valg, når turen går til Aarhusregionen.
”Både danske og udenlandske gæster efterspørger i stigende grad en mere bæredygtig ferie, og det skal vi kunne imødekomme. Med vores nye, grønne vækststrategi og en række fælles indsatser er vi godt på vej til at positionere hele Aarhusregionen som en grøn destination,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.
Med projektet ’Grøn Genstart’ har VisitAarhus sammen med turismevirksomhederne søsat en række bæredygtige initiativer, der skal sikre hele Aarhusregionen en fælles, grøn identitet. Mange turismevirksomheder arbejder allerede med bæredygtighed, og VisitAarhus har derfor udviklet en ny hjemmeside, der kan hjælpe gæsterne til at træffe mere grønne valg, når det gælder transport, overnatning, restauranter og oplevelser. Samtidig vil markedsføringen af Aarhusregionen fremover synliggøre den bæredygtige fortælling.
Projekt ’Grøn Genstart’ har fået 3,4 millioner kroner i støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og VisitAarhus samarbejder med VisitDenmark, Erhvervshus Midtjylland og Aarhus Universitet om at fremme den grønne omstilling i turismesektoren i både Aarhus, Skanderborg, Silkeborg, Viborg, Favrskov, Randers samt Norddjurs og Syddjurs kommuner.
”Der findes et væld af bæredygtige oplevelsesmuligheder i hele destinationen, og vi står allerede stærkt på det grønne område. Scandic Aarhus City er f.eks. netop kåret som Danmarks mest klimavenlige hotel. Samtidig er VisitAarhus certificeret som Green Tourism Organization af Green Key/Horesta som en af de første i verden. Denne anerkendelse betyder, at de otte kommuner i Aarhusregionen står endnu stærkere i konkurrencen om at tiltrække danske og udenlandske gæster, der efterspørger bæredygtige turismeprodukter,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.
Efter online seminarer og digitale møder med turismevirksomhederne i foråret, planlægger VisitAarhus i efteråret en række fysiske møder om bl.a. grøn storytelling, videndeling og konkrete udfordringer hos turismevirksomhederne. I samarbejde med Aarhus Kommune og Aarhus Universitet forbereder VisitAarhus også en bæredygtighedskonference ”Sammen om Grønne Oplevelser”, med et ambitiøst budskab om, at Aarhusregionen skal være førende inden for bæredygtige og grønne oplevelser, konferencer og events.
Link: VisitAarhus-guide til planlægning af bæredygtig rejse
Link: Bæredygtighedskonference: Sammen om Grønne Oplevelser
VisitAarhus arbejder bl.a. for at nå disse konkrete bæredygtige mål:
- Topplacering på international rangliste over bæredygtige destinationer. Aarhusregionen skal inden udgangen af 2023 være på top-10 blandt verdens mest bæredygtige destinationer målt på GDS-indekset mod nr. 13 i 2019.
- Flere miljømærkede hoteller. Ved udgangen af 2023 skal antallet af miljømærkede hotelværelser i destinationen være steget fra 50% i 2020 til min. 70% i 2023 – og 90% ved udgangen af 2025.
- Certificering af feriehuse, camping og attraktioner. Ved udgangen af 2023 skal der være igangsat certificeringer af attraktioner såvel som feriehus- og campingsektoren.
- Internationalt certificeret destination. Certificeringen af VisitAarhus som Green Tourism Organization (GTO) skal fastholdes og udvides til hele destinationsgeografien.
Om VisitAarhus
VisitAarhus er Aarhusregionens officielle turistorganisation, der dækker over storbyen Aarhus samt de omkringliggende byer og områder Djursland, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Randers og Viborg. VisitAarhus’ mission er at udvikle turismen og markedsføre Aarhusregionen som bæredygtigt rejsemål for ferie- og erhvervsturister samt bidrage til, at turismen skaber værdi lokalt, regionalt og nationalt.
Kommentarer