Magaxin

Hvad koster en begravelse?

Artiklen er sponsoreret.

Denne tanke har sikkert strejfet dig efter et dødsfald: Hvad koster en begravelse? Selvom det formodentligt ikke er det første, du har haft tænkt på, så er det alligevel en af de hyppigste spørgsmål blandt pårørende. Dog er det svært at sætte et tal på, hvilket der er en meget god grund til. Ingen begravelser er ens, og derfor er heller ingen priser ens. Derfor kan det være svært at fremlægge en konkret pris på en begravelse. Men hvordan beregnes prisen så?

Vælg den rigtige løsning

Når du skal vælge den rigtige begravelse, som først og fremmest skal tilgodese den afdøde, men også din pengepung, bør du gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst. Hos forskellige bedemænd er der forskellige prislejer, hvad end man vælger en “lille begravelse”, eller om man vælger, at det skal være en “stor begravelse” – eller derimellem. 

Men hvad koster en begravelse så? En begravelse kan koste alt mellem 9.000 kr. til 40.000 kr. Men prisen svinger alt afhængigt af overordnet tre kategorier:

●      Omkostninger til bedemand.

●      Omkostninger til diverse leverandører (stenhugning, blomster, m.m.)

●      Omkostninger til leverancer fra det offentlige (orgelspil, gravning, m.m.)

Hvad inkluderes i de forskellige prislejer?

Som ofte inkluderer de billigste prislejer det mest gængse. Det drejer sig eksempelvis om en hvid kiste, rådgivning omkring dødsfaldet samt iklædning og ilægning i kisten. Hvorimod de høje prislejer som ofte indebærer det samme som de billigste prislejer, men her hjælper bedemanden også med håndtering af dokumenter, koordinering med præst og kirke samt mere til. 

Det vil sige, at jo højere prisen er, jo mere af arbejdet kan du overlade til bedemanden. Men vælg den løsning, hvor du føler dig mest tryg, og som passer til dit budget. Derefter har du mere overskud til at fokusere på det vigtigste: At tage afsked og få sagt ordentligt farvel.

Kommentarer