Hvis Aarhus har idéerne, så har vi pengene
Nordea-fonden kommer til byen efter idéer til, hvordan man kan rykke naturen ind i Aarhus. Åbent idémøde 12. oktober.
Pengene har vi. Hvordan ser det ud med idéerne, Aarhus?
Sådan lyder spørgsmålet fra Nordea-fonden op til det åbne dialogmøde i Aarhus 12. oktober, hvortil alle øst- og midtjyder med idéer til grønne åndehuller i byerne er inviteret.
Med Her gror vi-puljen øremærker Nordea-fonden 50 mio. kr. til initiativer, der flytter naturen ind i byerne og skaber grønne og blå samlingssteder. F.eks. vandlegepladser, byhaver og lommeparker.
Et konkret eksempel er projektet Byen Blomstrer ved Aarhus Havn, som tidligere har fået støtte. En gruppe frivillige biologistuderende sår og plejer planter og blomster hjemmehørende i Danmark på et 2000 kvm. stort areal ved havnen for at understøtte biodiversitet. De frivillige har desuden etableret en dam, hvor padder og andre vanddyr kan boltre sig.
Foreninger kan få op til 1 mio. kr. til at realisere deres idé.
Alle interesserede foreninger inviteres i Bylivshuset Domen 12. oktober kl. 16.30-19.00. Her hjælper Nordea-fonden med at udvikle på idéerne, men man kan også komme for bare at lytte og suge til sig.
“På idémøderne giver vi personlig sparring på alle idéer, så deltagerne forhåbentlig går hjem med endnu flere idéer til, hvordan de kan folde netop deres fællesskaber ud,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.
Der er et begrænset antal pladser til hvert møde, og tilmelding foregår først til mølle på Nordea-fondens hjemmeside. https://nordeafonden.dk/hergrorvi
Dialogmøde 12. oktober i Aarhus kl. 16.30-19.00: Bylivshuset Domen, Inge Lehmanns Gade 22, 8000 Aarhus C.
Program
16.00 Dørene åbner
16.00-16.30 Ankomst og registrering
16.30 Velkomst
16.40 Information om Her gror vi-puljen
17.00-18.30 Sparring på projektidé fra fonden
Inspiration til bæredygtighed i projekter
Netværk med andre foreninger
18.30-19.00 Let forplejning og drikke
19.00 Tak for i aften
Fakta om Nordea-fondens Her gror vi-pulje
• Puljen kan søges fra 7. september 2022 med to ansøgningsfrister: 16. november 2022 og 22. februar 2023. Ansøgerne får svar i hhv. marts og juni 2023.
• Puljen er på 50 mio. kr. Der kan søges fra 200.000 kr. til 1 mio. kr. pr. projekt.
• Der kan søges om støtte til almennyttige projekter, som styrker det gode liv i byen og muligheden for at mødes udenfor i nære, grønne og blå fællesskaber. Både aktiviteter og faciliteter støttes.
• Alle almennyttige organisationer kan søge puljen. Dvs. foreninger samt selvejende- og offentlige institutioner. Fonden støtter ikke enkeltpersoners individuelle projekter eller private erhvervsvirksomheder.
• Egentlige bysamfund med mere end 200 indbyggere kan søge; herunder også forstæder, bydele og storbykvarterer.
Kommentarer