Samfund

Hvordan smager Østjylland?

Den populære madblogger og opskriftsudvikler Jesper Søvndal fra Odder, som du måske kender fra ’Den store bagedyst’, er blevet sat på lidt af en udfordring. Han skal finde ud af, hvordan Østjylland smager. Det sker i samarbejde med Aalborg Akvavit. Derfor beder han nu sine 35.000 følgere på Instagram og alle østjyder om hjælp. Han opfordrer alle til at byde ind med egnsretter, lokale specialiteter eller særlige råvarer, som Østjylland er kendt for, og som udgør smagen af landsdelen. Kan du hjælpe ham?

Kan man sætte smag på en landsdel? Det skal Jesper Søvndal undersøge sammen med Aalborg Akvavit. Den ikoniske danske drik har nemlig indledt jagten på den enkle smag af Danmark, og den populære madblogger skal finde svaret på, hvordan Østjylland smager.

”Jeg kender meget til egnsretter og har dykket meget ned i det. Jeg er født i det vestjyske, har boet 10 år i Kolding og nu i Østjylland, og jeg kender derfor en masse til egnsretter. Jeg synes generelt, at egnsretter er spændende, fordi det siger en masse om dem, der bor i det givne område,” fortæller Jesper og opfordrer sine over 35.000 Instagram-følgere og alle østjyder til at byde ind med tips.

”Jeg har brug for jeres hjælp, så hvis I kender til egnsretter, særlige specialiteter eller lokale råvarer fra herfra, kan du dele dit tip med mig på Instagram. Alle bud er velkomne, og jo flere jo bedre. Jeg er nemlig sikker på, at der findes nogle lækre retter, som fortjener en masse opmærksomhed.”

Man kan dele sine tips med @jesper_sovndal og @aalborg_akvavit_official på Instagram.

Lokale specialiteter samles i bogen ’Smagen af det enkle’

Med inspiration fra de lokale tips skal Jesper udvikle sit eget bud på egnsretter eller specialiteter. Retten skal enten passe til en Aalborg Akvavit – eller der skal indgå Aalborg Akvavit i retten.

”Mange kan sikkert nævne et par retter fra deres hjemegn, og lige så mange kender Aalborg Akvavit. Jeg synes, at det er en ret fantastisk kombination. Snaps passer til mange flere retter, end man lige tror. Når man nipper akvavit til mad – og ikke bare skyller den ned – så komplimenterer de hinanden. Sammen giver de en større samlet smagsoplevelse, fordi aromaer fra mad og akvavit folder sig ud i hinandens selskab. Derfor glæder jeg mig til at kombinere egnsretter med snaps, fordi det er så klassisk dansk,” fortæller Jesper, der har stor erfaring i at udvikle opskrifter og også har sin egen bageskole.

Til slut samles opskrifterne i bogen ’Smagen af det enkle’ med specialiteter fra hele Danmark indsamlet af 9 danske influencere og opskriftsudviklere.

”Vi elsker det enkle ved den danske smag. Den enkle mad, de enkle øjeblikke, de enkle minder. Derfor synes vi, at det kunne være spændende at finde frem til smagen af Danmark og undersøge, hvordan Aalborg Akvavit bedst supplerer lokale specialiteter fra hele landet. Vi glæder os til se, hvilke særlige retter, specialiteter og råvarer, som kendetegner Østjylland,” fortæller Lajs Kaznelson fra Aalborg Akvavit.

Kommentarer