Samfund

I morgen åbner Aarhus’ største ladepark på toppen af Storcenter Nord

Der er 36 ladepunkter på taget af Storcenter Nord. Pressefoto

Fredag 1. december klokken 13 åbner Salling Group Aarhus’ største ladepark på toppen af Storcenter Nord. På taget af storcentret i det nordlige Aarhus har ladeoperatøren Clever etableret 16 lynladepunkter og 20 normalladepunkter, så de mange besøgende nu har mulighed for at lade deres elbil, imens de er på indkøb. Borgmester Jacob Bundsgaard indvier Aarhus’ største ladepark.

Hvis du bor i Aarhus, er gæst i Storcenter Nord, er elbilejer, eller går med overvejelser om at anskaffe dig en elbil, så er der gode nyheder. Salling Group, der ejer Storcenter Nord, åbner nemlig fredag 1. december klokken 13 Aarhus’ største ladepark på toppen af storcentret.

Ladeparken er etableret af Danmarks største ladeoperatør, Clever, som har opsat 16 lynladepunkter og 20 normalladepunkter.

Ladeparken er tilgængelig for alle hele døgnet, og den er ifølge borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, en god nyhed for den grønne omstilling i Aarhus Kommune.

– Vi er godt i gang med den grønne omstilling i Aarhus, og jeg glæder mig over, at Salling Group og andre virksomheder i Aarhus bidrager meget positivt til vores fælles vej mod en grøn fremtid. Med byens største ladepark på taget af Storcenter Nord får elbilisterne nem og hurtig adgang til opladning, mens de klarer de daglige indkøb eller hygger sig med familien over en kop kaffe eller et godt måltid. Det er et fremragende initiativ, som jeg ønsker både Salling Group og alle elbilisterne til lykke med, siger han.

På indvielsesdagen fredag 1. december vil borgmesteren være til stede og klippe snoren til Aarhus’ største ladepark. Der vil være lækkerier, bobler og aktiviteter på taget af Storcenter Nord. Man kan blandt andet se flere forskellige elbiler, som man har mulighed for at booke en prøvetur i, der vil være konkurrencer, ligesom der blandt andet også er slikposer til de første 400 børn.

Ved ladeparken kommer der et grønt område, hvor man kan sidde og nyde en kop kaffe, mens bilen lader. Pressefoto

Stor efterspørgsel på lademuligheder

Centerchef i Storcenter Nord, Kim Schibler Østerhaab, glæder sig over, at det nu er muligt at tilbyde lademuligheder til de cirka 4,5 millioner kunder, der årligt besøger Storcenter Nord.

– Vi vil gerne være med til at gøre det endnu mere attraktivt at være elbilist i Aarhus og omegn. Mange af vores kunder har efterspurgt bedre lademuligheder ved vores center, så vi er meget glade for, at vi i samarbejde med Clever nu kan åbne Aarhus’ største ladepark. Foruden at gøre det lettere at være elbilist så bidrager vi aktivt og konkret til Aarhus Kommunes ønske om grøn mobilitet, siger Kim Schibler Østerhaab.

De mange nye ladestandere er en del af en omfattende aftale, som Salling Group har indgået med Clever, hvor man sammen vil opsætte 1.000 ladepunkter over hele landet inden udgangen af 2025.

– Gode lademuligheder. De rigtige steder. Det er afgørende for at få endnu flere til at vælge elbilen til. Jeg tror, Aarhus’ største ladepark på taget af Storcenter Nord bliver et godt eksempel på lige netop det. Med ladeparken udbygger vi Danmarks største ladenetværk med opladningsmuligheder lige netop dér, hvor elbilisterne har allermest mest brug for dem. Derhjemme. På farten. Og når man handler, siger Casper Kirketerp-Møller, direktør hos Clever.

Illustration over ladestandernes placering.

Fakta

 • Der vil være 20 normal 23 kW-ladepunkter og 16 lynladepunkter på 300 kW = total 36 ladepunkter
 • På indvielsesdagen kommer borgmester Jacob Bundsgaard og klipper snoren
 • Der bliver etableret et grønt område omkring den nye ladepark, så man kan sidde og nyde en kop kaffe, mens bilen lader
 • P-taget er åbent 24/7. Læs mere på www.storcenternord.dk

Program for dagen

 • Fredag 1. december klokken 13-16
 • Indvielsen foregår på p-taget ved Clever ladeparken – opgang op ad trappen ved Pilgrim
 • Klokken 13-14: Julemanden kommer, og der vil være gratis kaffe fra kaffevogn, cookies, bobler og gratis slikposer til de første 400 børn. Der vil også være vingummiposer og tegnesæt til børnene fra Clever
 • Klokken 14-14.10: Velkomst ved centerchef i Storcenter Nord, Kim Schibler Østerhaab
 • Klokken 14.10: Åbningstale og klipning af snor ved borgmester Jacob Bundsgaard
 • Klokken 14.30-16: Fremvisning af elbiler, konkurrencer og snacks/kage
 • På dagen vil flere repræsentanter fra Salling Group være med
Centerchef i Storcenter Nord, Kim Schibler Østerhaab. Pressefoto

Kommentarer