112

Indbrudstyv snittede 62-årig beboer i Lystrup med kniv

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 13.00 i Retten i Aarhus en 31-årig mand, der foreløbigt sigtes for røveri mod person i egen bolig, overtrædelse af knivloven og brugstyveri af bil.

Natten til mandag kl. 01.27 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en husejer på Lille Elstedvej i Lystrup, der netop havde haft en uønsket gæst på besøg. Den 62-årige mand var vågnet, da han havde hørt støj inde i stuen. Da han gik derud, kunne han ude i carporten se en person, der var i færd med at fylde tyvekoster ind i den 62-årige mands bil.

Den 62-årige mand råbte efter manden, der responderede ved verbalt at true med at stikke ham med en kniv, hvis han ikke gik ind igen. Herefter gik gerningsmanden hen mod den 62-årige, mens han fægtede med en kniv. Den 62-årige forsøgte at holde ham væk med en kost, men fik alligevel et mindre snit i armen. Gerningsmanden satte sig herefter ind i den 62-åriges bil og kørte fra stedet med bagsmækken åben, så flere af kosterne fløj ud.

Der blev sendt flere patruljer til stedet, og det førte til en længere eftersættelse, indtil gerningsmanden et sted mellem Hadbjerg og Halling påkørte den patruljebil, der kørte efter ham, så denne ikke kunne køre videre. En anden patrulje tog over og fandt den stjålne bil efterladt i en indkørsel på Langskovvej i Hadsten.

Gerningsmanden var ingen steder at se, og der blev derfor sendt hunde ud for at gå spor efter ham. Det viste sig dog, at han havde stjålet en ny bil på Langskovvej, og hundepatruljen hoppede derfor ind i bilen igen.

Eftersættelsen fortsatte til Hjortshøj, hvor gerningsmanden igen efterlod den stjålne bil og fortsatte sin flugt til fods. Også denne gang blev der sendt politihunde i hælene af ham, og efter ca. 30 minutters søgning fik en af hundene fært og fortsatte med at gå ca. 1,5 km mod syd, hvor den 31-årige mand blev fundet i et skur i en have. Han forsøgte i første omfang at stikke af, men blev tilbageholdt med hjælp fra en af politihundene, hvorefter han blev anholdt.

Kommentarer