Magaxin

Ingen tandlæge? Gå ikke glip af tandeftersyn

Artiklen er sponsoreret.

Mange unge har ikke en tandlæge. Måske skyldes det ungdommens tro på egen usårlighed. Måske skyldes det tandlægeskræk. Måske er der en økonomisk årsag. Eller måske er det bare træls at skulle afsætte tid til at møde op til tandeftersyn i tide og utide. Men når du en dag står med en tandsygdom som paradentose eller oplever, at en visdomstand borer sig ind i nabotanden, får du brug for hjælp.

Opsøg en tandlæge tæt på Egå

Bor du i Aarhus, så kan du fx finde en tandklinik hos en tandlæge tæt på Egå, hvor du kan få en række såvel sundhedsmæssige som kosmetiske behandlinger udført. Hvad selve tænders og tandkøds sundhed gælder, vil det ved et tandeftersyn blive tydeligt, hvor der er behov for at sætte ind med behandling af en art. Og tandlægen vil i øvrigt kunne vurdere, hvor ofte du har behov for at gå til tandeftersyn.

Visdomstænder bør du holde nøje øje med

Det kan være, du har en lidt ligegyldig opfattelse af tandlæger og kun ser en pointe i at opsøge én, når noget faktisk er galt. Men ved et tandeftersyn kan en masse problemer opdages og reageres på, før du for alvor får problemer. Lad os tage visdomstænder, der springer uhensigtsmæssigt frem som et eksempel: Bliver de ikke opsnappet hurtigt, kan visdomstænder gøre stor skade på nabotænder.

Forebyg huller i tænderne – slip for at skulle få rodbehandling

Ved et tandeftersyn kan tandlægen også se, om du passer godt nok på dine tænder. Han eller hun kan så give dig fifs til, hvad du kan gøre for fx at undgå huller, der er så dybe, at det på et tidspunkt bliver nødvendigt med rodbehandling. Efter at have knækket en tand giver det for resten også god mening at opsøge tandlæge, da at ignorere en knækket tand også kan give behov for rodbehandling.

Slip for tydelige togskinner – prøv gennemsigtige skinner

Sidder tænderne ikke lige mere, har de brug for at blive rettet ud. Måske har du ikke lyst til at lægge vejen forbi en tandlæge i sådan en situation, fordi du frygter at blive udstyret med meget synlige bøjler. Men der findes faktisk i dag et alternativ i form af gennemsigtige skinner, du kan vælge. Disse ligner lidt tandbeskyttere som dem, du måske kender fra boksning, da de virker som en slags hylster.

Har du tandlægeskræk?

Har du tandlægeskræk, hvad kan du så gøre? Tandlæger ved, at mange patienter har en irrationel frygt for at lægge vejen forbi deres klinik og lade folk rode rundt i deres mund. Derfor har de fleste tandlæger også lang erfaring med at formilde patienter både psykologisk via samtaler og medicinsk ved lokalbedøvelse, så brodden bliver taget af de smerter, du evt. kan opleve ved visse operationer.

Find en tandlæge i dit nærområde

Du skal ikke regne med, huller i tænderne læger sig af sig selv. Og du skal heller ikke lade betændelse få fri leg til at hærge dit tandkød. Find en tandlæge i dit nærområde, som kan afhjælpe dine gener.

Kommentarer