Samfund

Jobpatruljen i Østjylland gør klar og du kan komme med

Vil du hjælpe unge godt i gang med arbejdslivet, har du chancen, når Jobpatruljen kører i det østjyske i uge 27-28.

Hver sommer besøger ca. 250 unge frivillige omkring 10.000 arbejdspladser over hele landet og fortæller dem om løn, sikkerhed og rettigheder på arbejdspladsen. Det er HK og 3F, der sammen står bag Jobpatruljen, der har til formål at sikre unge mellem 13 og 18 år en ordentlig start på arbejdsmarkedet.

Vigtigt med en god start

I 2021 nåede Jobpatruljen på sin rundtur i Østjylland 913 virksomhedsbesøg og tale med 317 fritidsjobbere, og håbet er at nå lige så mange i år, for det er så vigtigt at sikre de unge en god start på et langt arbejdsliv, fortæller Jesper Thorup, der er fællesformand for HK Østjylland og som selv skal med på Jobpatruljens første dag den 4. juli.

Mange kender ikke regler

Langt fra alle unge kender til, at der er regler på deres fritidsjob, og de kan derfor både blive snydt og komme til skade.

– Det er så givende og spændende at være ude og tale med de unge, for der er mange, der ikke kender reglerne og ikke ved, hvor meget de eksempelvis må løfte, og at de har ret til pauser, fortæller Jobpatrulje-koordinator Louise Nabe-Nielsen fra HK Østjylland.

Vær frivillig nogle dage eller uger

Har du lyst til at bruge lidt af sommerferien på at tage rundt med Jobpatruljen, kan du høre mere eller tilmelde dig hos Louise Nabe-Nielsen på 2834 5866 eller louise.nabe-nielsen@hk.dk.

– Du vælger selv, hvor mange dage du vil køre med Jobpatruljen. Vi er glade for al den hjælp, vi kan få, og vi lover, at der bliver masser af sjove sociale aktiviteter og god mad og drikke alle dagene. Vi ved, at vores frivillige hygger sig enormt meget sammen og får udvidet deres netværk, og så giver det også noget godt på CV’et, fortæller Louise Nabe-Nielsen.

Kommentarer