Skødstrup

Kørte rundt med bilen fuld af tyvekoster

Onsdag kl. 09.19 fik Fakta på Fuglehegnet i Skødstrup besøg af to butikstyve. Den ene af dem forsøgte at distrahere en kassemedarbejder, mens den anden fyldte to kurve med varer og passerede kasselinjen uden at betale. De to mænd løb herefter ud til en varebil, som de smed de stjålne varer ind i, hvorefter de kørte fra stedet.

Kort efter fik politiet en henvendelse fra en ejer af et udlejningsfirma, der havde fået oplyst, at en af hans udlejningsbiler holdt ved Bakketoften, hvor to personer var i færd med at afmontere klistermærkerne med udlejningsfirmaets navn på.

Der blev sendt en patrulje til stedet, der spottede varebilen på vej væk fra et autoværksted. Betjentene kunne genkende føreren af bilen som værende én af de to butikstyve, som de kort forinden havde set på butikkens videoovervågning.

Bilen blev standset, og den 48-årige mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Han blev også sigtet for narkokørsel og for overtrædelse af knivloven, da han under visitationen blev fundet i besiddelse af to knivblade. Han blev også fundet i besiddelse af en bilnøgle til en anden bil, end den han kørte i.

Kort efter kom den anden mand, som betjentene også kunne genkende fra videoovervågningen, gående ud fra autoværkstedet. Den 40-årige mand blev også sigtet for butikstyveri. Han blev desuden fundet i besiddelse af flere bilnøgler, som han ikke kunne forklare hvor kom fra.

I samme øjeblik kom en medarbejder fra autoværkstedet og fortalte, at han netop havde set de to anholdte inde på værkstedet, og at han nu manglede en bilnøgle. Det viste sig, at de to mænd havde stjålet bilnøgler fra fire biler på autoværkstedet, og de blev derfor også begge sigtet for forsøg på brugstyveri.

Varebilen, som de to mænd var kørt i, var fuld af diverse tyvekoster, og var desuden også meldt stjålet af udlejningsfirmaet. Begge mænd blev derfor også sigtet for brugstyveri af varebilen og for tyveri af alt fra kød, blomster og gødning til havemøbler, cykler og elektronik fra forskellige forretninger i Aarhus-området og i Odense.

Kommentarer