Kulinarisk verdensturné i sommerferien
Uden at skulle transportere sig længere end til skolekøkkenet, besøger danske skolebørn lande som Kina, Pakistan og Italien, når Madskolerne byder på mad fra hele verden i sommerferien.
Knap 100 danske skoler lægger køkkener til, når årets Madskoler for børn og unge i alderen 8-15 år løber af stablen i ugerne 26-31.
Temaet for Madskolerne er ”Verden rundt”. Projektet sættet fokus på madkultur og gode smagsoplevelser.
– Vi tager børnene med på en kulinarisk rejse, der hverken kræver coronapas eller lange flyture. Via maden besøger vi en lang række lande og lærer om deres madkultur. På turen rundt i verden, er det børnene selv, der står for at kreere de lækre retter – under kyndig vejldning fra vores dygtige, frivillige instruktører, siger Line Munk Damsgaard, der er ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og landsdækkende koordinator for Madskoler.
Baseret på frivillighed
Alle Madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft. Præcis hvor og hvor mange Madskoler, der gennemføres fra år til år afhænger derfor af, hvor mange frivillige, der melder sig, fortæller Henrik Dalum, der er formand i 4H:
– Alle Madskoler er baseret på frivillig og dermed ulønnet arbejdskraft. I år bruger godt 400 frivillige en uge af deres sparsomme fritid på at være med. Det er jeg hver og en dybt taknemlig for. For det er først og fremmest deres fortjeneste, at Madskoler eksisterer, siger han.
Madskoler arrangeres af foreningen 4H i et ikke-kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Og selv om det er sommer og ferie, håber arrangørerne, at børnene også får lidt læring med sig.
– Vores mål er, at børnene på Madskoler har det sjovt samtidig med at de lærer om vigtige emner som mad, sundhed og madspild, siger Henrik Dalum.
Kommentarer