Aarhus By

Kunstfaglig direktør stopper i Kunsthal Aarhus

Jacob Fabricius under åbningen af Busan Biennalen 2020. Bagved ses installation af den belgiske kunstnerduo Jos de Gruyter & Harald Thys, hvis udstilling KONKURS EKSPERTEN kunne opleves i Kunsthal Aarhus i 2018.

Efter 5 år forlader Jacob Fabricius stillingen som kunstfaglig direktør for Kunsthal Aarhus for at tiltræde stillingen som direktør for Art Hub Copenhagen i København.

Sammen med direktør Iben Mosbæk har Jacob Fabricius udviklet Kunsthal Aarhus ved at åbne institutionen for byen og udviklet lokale, nationale og internationale samarbejder. Fabricius udtaler:

”Det har været fantastisk sammen med hele holdet, at stå i spidsen for en af de vigtigste kunsthaller i Danmark, at skabe en vigtig international platform i Aarhus og udvikle kunsthallen med eksperimenterende udstillingsplatforme og aktiviteter.”

”Kunsthal Aarhus har i årene med Jacob Fabricius været igennem en kæmpe udvikling, og der er skabt et solidt fundament, som vi kan bygge videre på. Vi vil gerne ønske Jacob stort tillykke med de nye opgaver og ser frem til fortsat samarbejde med Jacob og Art Hub Copenhagen, som jo er en institution, der ligesom os, er optaget af at styrke kunsten i samfundet, ” fortæller bestyrelsesformand, Søren Taaning.

Jacob Fabricius tiltræder fra den 1. juni posten som direktør på Art Hub Copenhagen i København, hvor han deler posten med kunsthistoriker Lars Bang Larsen.

Af vigtige kunstneriske bidrag igennem Fabricius’ ansættelse kan nævnes

Parkanlægget er åbnet op og udbygget med nye skulpturer af danske og udenlandske kunstnere såsom Uffe Isolotto (DK), Jimmie Durham (USA), FOS (DK), Rikke Luther (DK) samt parkdesign af Ronan & Erwan Bouroullec (FR). Fabricius har stået for markante soloudstillinger af blandt andet kunstnerne Cecilie B. Evans (USA), Otobong Nkanga (NG), Thomas Hirschhorn (SCH), Song Dong (CN), Solkorset (DK), Hwayeon Nam (KR) og internationale gruppeudstillinger som Post Institutional Stress Disorder og iwillmedivalfutureyou 5.

Derudover har han udviklet udstillingsprogrammet i en mere eksperimenterende og udadvendt retning og dermed bygget videre på kunsthallens filosofi om Museum uden vægge.

Det er blevet til flere projekter i offentlige rum såsom La Constance du Jardinier af Frederik Værslev (NO), filialen Kunsthal Aarhus BBC i København, den årlige flag-kommission og det landsdækkende samarbejde med Statens Museum for Kunst og DR i forbindelse med Gillian Wearings kunstprojekt En rigtig dansk familie.

Sammen med Iben Mosbæk har Fabricius opbygget en tættere relation til Aarhus Universitet, Det Jyske Kunstakademi og andre institutioner i Aarhus og Danmark, og samtidig skabt en markant international aktør. For eksempel indgår kunsthallens historie nu blandt andet i det anerkendte kunstmagasin Contemporary Daily’s internationale arkiv over vigtige internationale udstillingssteder.

Kommentarer