Livsstil og forbrug

Nu kan du få videosamtaler med en psykolog

Hejdoktor gør det muligt at få online psykologhjælp, når man har brug for det. Hejdoktor, der er Danmarks førende leverandør af online lægekonsultationer, udvider nu til også at tilbyde videosamtaler med psykologer via PC, tablet og smartphone. Det giver brugere mulighed for at søge psykologhjælp nemt, sikkert og når de har brug for det.

Ifølge Dansk Psykolog Forening vil omkring 700.000-800.000 danskere i løbet af et år have symptomer på en psykisk lidelse, som angst og depression. Det gør psykiske lidelser til en folkesygdom på linje med kræft og hjertekarsygdomme. Tendensen er den samme i hele verden, hvorfor WHO har konkluderet, at psykiske lidelser bliver den største post på det globale sundhedsbudget i 2025.

”Antallet af danskere med dårligt mentalt helbred er vokset meget de senere år. Det har store omkostninger for den enkelte, men også for samfundet. Fleksibel og tilgængelig online psykologhjælp kan gøre en stor forskel, da mange i dag får hjælp alt for sent. Det kan også være svært at komme til en fysisk konsultation, og det er derfor vigtigt at give mulighed for en digital konsultation. Vi mener, at det skal være muligt at få hjælp fra en psykolog, når man har brug for hjælp, og derfor kan man hos Hejdoktor booke tider samme dag som problemet opstår”, siger Mikkel Geertsen, administrerende direktør for Hejdoktor.

Hejdoktor tilbyder derfor nu psykologrådgivning og svarer på de spørgsmål, som bekymrer danskerne. For at booke tid kræver det, at man logger ind med NemID på Hejdoktor’s app eller via Hejdoktor.dk, hvilket sikrer sikker forbindelse mellem bruger og behandler. Brugerbetalingen er 600 kr. for en samtale på 30 minutter, og det er derudover muligt at få 300 kr. i tilskud fra Sygeforsikring Danmark.

Hejdoktor indleder derudover også et strategisk samarbejde med Acindria, som er et veletableret psykologhus. Siden 2007 har Acindria hjulpet mennesker til varige forandringer og øget trivsel fra hovedkontoret i Aarhus. Samarbejdet sikrer, at det faglige grundlag er til stede i alle interaktioner mellem brugere og Hejdoktor’s behandlere. Det er vigtigt for Hejdoktor og Acindria at holde et højt niveau af både faglighed og service, så alle behandlere er erfarne og uddannede inden for deres felter.

”Vi har gennem mange år hjulpet mennesker i krise til at håndtere en bred vifte af udfordringer. Acindrias faglighed og erfaring er bærende elementer. Vi arbejder evidensbaseret og anvender empirisk underbyggede metoder, hvor vi integrerer forskning med erfaring og psykologisk ekspertise, siger Martin Kloth, administrerende direktør for Acindria.

Kommentarer