Samfund

Nu udvides Torshøjvej fra Giber Ringvej til E45 Østjyske Motorvej

Torshøjvej skal udvides fra den nyanlagte Giver Ringvej og ud forbi Aarhus Syd Motorvejen og E45. Foto: Vejdirektoratet

Som en del af udvidelsen af E45 omkring Aarhus skal Torshøjvej og to tilhørende motorvejsbroer også udvides. Vejdirektoratet er i samarbejde med Aarhus Kommune i fuld gang med arbejdet, som også byder på ny cykelsti og en større samkørselsplads. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse torsdag.

Der er stigende trængsel på Torshøjvej i Aarhus Syd fra den nyanlagte Giber Ringvej og frem til motorvejsramperne ved Aarhus Syd Motorvejen og E45 Østjyske Motorvej.

Et problem som kun vil stige i takt med, at E45 bliver udvidet fra fire til seks spor.

Derfor udvider Vejdirektoratet i samarbejde med Aarhus Kommune nu også Torshøjvej. En længeventet nyhed for borgerne i området.

– Med udvidelsen af Torshøjvej får vi forbundet den nyanlagte Giber Ringvej med motorvejen, så vi letter trafikken ind til det sydlige Aarhus og undgår de nuværende flaskehalse, som har plaget trafikken i området. Vi udfører arbejdet i samme ombæring som udvidelsen af motorvejen – og så deler vi regningen på Torshøjvej med Aarhus Kommune, siger projektchef Robin Højen Madsen i pressemeddelelsen.

Projektet indeholder desuden etablering af en ny bro over Aarhus Syd Motorvejen, fem nye signalanlæg og en ny og større samkørselsplads. Og så bygger Vejdirektoratet sammen med Aarhus Kommune en ny dobbeltrettet cykelsti samt en stitunnel, der fører de bløde trafikanter sikkert under Torshøjvej.

Vejdirektoratet forventer at være færdige med arbejdet i slutningen af 2024.

Udvidelsen af Torshøjvej skal gøre det nemmere at komme til og fra motorvejen og det sydlige Aarhus. Derudover skal cykelsti og en ny samkørselsplads gøre det lettere at skifte bilen ud med grønnere transportmidler. Kort: Vejdirektoratet

Midlertidigt signalanlæg skal mindske kø ud på motorvejen

Under vejarbejdet vil trykket på til- og frakørselsramperne på E45 ved Hørning <50> og på Sydmotorvejen ved Hasselager V <1> stige.

For at afhjælpe problemet etablerer Vejdirektoratet derfor to midlertidige signalanlæg, som skal skabe en bedre flow af trafikken og mindske risikoen for kødannelse ud på motorvejen, indtil udvidelsen og de permanente signalanlæg står klar.

Trafikale konsekvenser

Arbejdet har følgende trafikale konsekvenser:

  • 50 km/t på Torshøjvej fra motorvejen og ud til Giber Ringvej frem mod udgangen af 2024.
  • 80 km/t og smallere kørebaner på Aarhus Syd Motorvejen omkring Hasselager <1> frem mod udgangen af 2024.
  • 80 km/t og smallere kørebaner på E45 Østjyske Motorvej omkring Hørning <50> frem mod 2027, hvor udvidelsen står klar.

I løbet af 2024 vil det desuden blive nødvendigt at spærre for til- og frakørslen til begge motorveje i perioder. Vejdirektoratet udsender varslinger løbende.

Broarbejderne bliver udført af Jorton, imens vejudvidelsen bliver udført af Munck Havne & Anlæg.

Information om konkrete vejarbejder og restriktioner for trafikken kan altid ses på Vejdirektoratets trafikkort sammen med øvrige relevante vej- og trafikmeldinger. Læs mere på trafikinfo.dk

Læs mere om udvidelsen af E45 Aarhus S til Aarhus N

Læs mere om projektet med Giber Ringvej hos Aahus Kommune

 

Kommentarer