Viby

Ny vaks borger afviste falsk bankbud

Arkivfoto

For anden dag i træk glæder vi os i Østjyllands Politi over, at det er lykkedes en borger at afvise et såkaldt falsk bankbud. Det skriver politiet i en pressemeddelelse onsdag.

En 79-årig kvinde fra Tranbjerg blev tirsdag kl. 11.50 ringet op af en mand, der udgav sig fra at være fra Nordea. Ifølge manden skulle kvindens kort være blevet misbrugt, hvorfor han ville sende en kollega til hendes adresse for at afhente hendes dankort og evt. kontanter.

Kort tid efter bankede det på kvindens dør, hvor en mand præsenterede sig som værende fra Danske Bank. Kvinden afviste dog manden og oplyste, at hun selv ville kontakte sin bank, hvorefter hun lukkede og låste døren.

Vi opfordrer endnu en gang til, at man altid skal være opmærksom på, at banken aldrig vil møde op på din privatadresse for at afhente dine kort, kontanter eller personlige oplysninger. Tag gerne en snak med dine ældre pårørende om, at den bedste måde at håndtere de falske bankbude på, er ved at gøre som kvinden fra Tranbjerg og efterfølgende kontakte politiet, lyder opfordringen.

 

Kommentarer