Debat og politik

Nye Borgerlige er fortid i Aarhus Byråd

Henrik Arens er nu fortid i Nye Borgerlige efter han mandag har meldt sig ud af partiet og fremover bliver løsgænger i Aarhus Byråd. Foto: Aarhus Kommune.

Godt en uge efter Lars Boje Mathiesens ekskludering som formand for Nye Borgerlige, melder partiets ene medlem af Aarhus Byråd, Henrik Arens, sig nu også ud og bliver løsgænger.

Det fremgår af en pressemeddelelse mandag.

– Som de fleste ved, har jeg været meget kritisk i sagen om Lars Bojes ekskludering. Jeg var så rystet og forarget, da jeg modtog mailen natten til fredag den 10. marts, at jeg kraftigt overvejede at melde mig ud af Nye Borgerlige samme nat, skriver han.

Henrik Arens blev valgt ind i Aarhus Byråd for Nye Borgerlige ved sidste kommunalvalg med 1.118 personlige stemmer og i alt 6.174 stemmer til partiet. Disse stemmer repræsenteres nu ikke længere af Nye Borgerlige, efter Henrik Arens fremover er løsgænger.

– Rigtigt mange medlemmer er smuttet siden Lars’ ekskludering. I Aarhus er medlemstallet cirka blevet halveret siden sidste år. Jeg føler lidt, at de medlemmer, der har forladt partiet, får baglandet til at tippe for meget til den ene side, skriver Henrik Arens.

Kommentarer