Højbjerg

Oplev stenalderen i efterårsferien på Moesgaard

Moesgaard afholder stenalderekspedition i efterårsferien, 18.-21. oktober. Prøv kræfter med blandt andet bueskydning. Foto: Moesgaard Museum

Fra 18. til 21. oktober arrangerer Moesgaard sjove og lærerige aktiviteter for hele familien, der med udgangspunkt i stenaldermenneskets liv og leveform viser, hvordan det var at leve i stenalderen.

Tirsdag til fredag i uge 42 kan man komme på stenalderekspedition på Moesgaard Museum. Museets dygtige formidlere sætter scenen for spændende aktiviteter for både krop og hjerne, og der er mulighed for at lære om liv, mad og tro i stenalderen. Derudover kan man få noget med hjem, som man selv har været med til at lave, og som har en lærerig historie tilknyttet. Aktiviteterne kan prøves med klip fra klippekortet, der kan købes i museets webshop.

Hvad kan man opleve?

Prøv kræfter med at fange fisk og skyde med bue

De tidlige stenaldermennesker var primært jægere, der sørgede for at overleve ved at skaffe mad både til vands og på land. Det har sikkert ikke altid været lige let at fange fisk eller nedlægge et bytte med bue og pil, men kom og prøv… Øvelse gør som bekendt mester!

Smag stenaldersuppe og spil sankespil

Det var ikke nok blot at jage. Maden skulle også tilberedes og være nærende, og meget i naturen kunne spises. Men hvad vil det sige at sanke, og hvad kan man spise? Prøv sanke-vendespillet og smag på en suppe, som den kan have smagt i stenalderen.

Lav en amulet

Ligesom stenaldermenneskene kan man lave sin egen magiske amulet, der måske giver hjælp fra naturens ånder.

Se demonstration af stenalderværktøj

Stenaldermenneskene var innovative og havde forskellige typer værktøjer til rådighed. Se hvordan de virker, når der laves forskellige våben og redskaber af både sten og planter.

Praktiske oplysninger

Hvornår: 18.-21. oktober. Alle dage kl. 9.00-16.00

Pris for klippekort med seks klip: 90 kr.

Der købes billet til et specifikt timeslot for at mindske ventetiden ved aktiviteterne. Der er begrænset antal klippekort per dag, så det anbefales, at man køber på forhånd.

Læs mere: https://www.moesgaardmuseum.dk/ekspedition-til-stenalderen/

Nem forplejning fra museets café kan tilkøbes direkte ved aktiviteterne.

Besøg stenalderudstillingen

Moesgaards permanente udstilling om stenalderen har fået en tilføjelse – en ny detaljeret model skabt af modelbygger Reiner Merke – der er et besøg værd. Der er også mulighed for at komme på en nyudviklet guidet tur i udstillingen og høre om menneskets allerstørste livsforandring – overgangen fra jæger- til bondesamfund, og om hvordan ændringen påvirkede naturen.

Billetter til en guidet tur kan købes i museets webshop.

Kommentarer