Kultur

Politikens pavillon flytter tilbage til Den Gamle By

Foto: Den Gamle By

I januar 2021 blev Politikens 24 tons tunge pavillon flyttet ud i Botanisk Have, da Den Gamle By indledte arbejdet med en ny hovedindgang. Torsdag 7. juli 2022, i løbet af museets åbningstid, bliver pavillonen flyttet tilbage til sin plads for enden af den nyåbnede gågade i Den Gamle By.

Kom og se på, når kranen hejser pavillonen op og flytter den 50 meter, eller dyk ned i de mange oplevelser sommeren igennem.

Læg tag som en ægte tækker

Med årets store sommertema ”Godt Håndværk – også i fremtiden” kan man denne weekend i Den Gamle By prøve at lægge tag som en tækker.

Både lørdag og søndag klokken 10-17 kan du møde tækkeren Laura Feline Ebbesen fra Den Jydske Haandværkerskole, der sammen med en elev demonstrerer tækkefaget og fortæller om uddannelsen til tækker. 

I weekenden kan du også møde Den Gamle Bys murere og selv prøve kræfter med murerfaget.

Se programmet for “Godt Håndværk – også i fremtiden” her

Tag på rundvisning i Den Gamle By

Tag med på en eventyrlig tidsrejse med en af vores rundvisere, og hør om livet blandt de rige såvel som det fattige borgerskab i 1800-tallet.

En rundvisning koster 75 kroner per deltager når entréen er betalt (børn på 0-3 år er gratis) og foregår hver tirsdag og torsdag klokken 11.

Book en rundvisning her.

Middag med historie: Vegetarianer-middag anno 1894

I 1894 inviterede Gartnerforeningen på vegetarianermiddage i Tivoli i København, hvor menuen var sammensat af kogebogsforfatter Louise Nimb.

Den Gamle Bys kokke har skabt en menu inspireret af fru Nimbs opskrifter fra 1894, og under middagen holder Den Gamle Bys madhistorikere Søren Tange Rasmussen og Christian Rasmussen to korte oplæg om den danske vegetarisme.

Tid og sted: 25. august 2022, Restaurant Gæstgivergården i Den Gamle By

Pris: 405 kroner pr. person for medlemmer af Klub Den Gamle By (450 kroner pr. person for ikke-medlemmer)

Tilmeld dig her.

Den Gamle By sælger sjældent genoptryk

Digtsamlingen ”Blod” udkom for første gang i november 1922. Få dage efter blev den beslaglagt og anklaget for at være et pornografisk og utugtigt skrift.

Først i 1969 slap digtsamlingen ud af sin censur, og i dag er den anerkendt som dét værk, der introducerede ekspressionismen i dansk litteratur.

I år er det 100 år siden, at digtsamlingen udkom, og hos boghandleren Den Gamle By kan du lige nu helt eksklusivt købe jubilæumsudgaven, som er begrænset til 200 nummererede eksemplarer.

Gratis rundvisning i Den Gamle Bys nye hovedindgang

Den Gamle Bys nye hovedindgang ved Cereskrydset er endnu ikke færdig, men nu kan du helt exceptionelt komme på besøg på byggepladsen sammen med Den Gamle Bys bygningschef Niels Meyer. Mandag til fredag i uge 27 viser Niels Meyer rundt, og du får også fortællingen om, hvordan hele oplevelsen af Den Gamle By bliver vendt på hovedet og bliver til en endnu stærkere rejse i tiden.

Vi mødes klokken 13 på Torvet i Den Gamle By. Rundvisningen er gratis, når entréen er betalt.

Kommentarer