Debat og politik

Politikerdebat: Østjyske folketingspolitikere samles på Gammel Estrup

Der afholdes politisk debat på Gammel Estrup mandag 29. august kl. 12-16 med paneldebat af politikere, der er valgt i Østjyllands Storkreds. Foto: Gl. Estrup

Hvem skal du stemme på ved det kommende folketingsvalg? Det spørgsmål er der god mulighed for at få svar på, når Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum danner ramme om en storstilet politisk debat mandag den 29. august. 

En lang række folketingspolitikere, der er valgt i Østjylland, har nemlig sagt ja til at mødes til en sensommerdebat på den gamle herregård og diskutere aktuelle emner som sundhed, kultur og samspillet mellem land og by. Alle er velkomne til at være med og overvære debatten og stille spørgsmål til politikerne. I alt 11 politikere deltager fra hele det politiske spektrum, så der er lagt op til en spændende diskussion, hvor mange forskellige meninger mødes.

På Gammel Estrup håber man, at mange vil lægge vejen forbi og høre, hvad politikerne har at byde ind med.

– Vi er virkelig begejstrede for at kunne præsentere den her debat, hvor politikerne kan diskutere vigtige emner, og hvor borgerne kan møde deres lokale politikere. Det forlyder jo, at der snart kommer valg, og i den forbindelse er det helt oplagt, at vi som demokratisk institution og kulturelt fyrtårn her på Djursland, lægger rammer til en debat, hvor borgerne kan møde de lokale politikere, og vi alle kan blive lidt klogere på, hvor vi skal sætte vores kryds, næste gang vi står i stemmeboksen, siger Kasper Steenfeldt Tipsmark, der er museumsdirektør ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

Debatten består af to dele. Første del er en paneldebat i Riddersalen på Gammel Estrup, og derefter afholdes der et kaffemøde i Herregårdshaven, hvor publikum og presse under mere uformelle former kan tale med politikerne. Alle er velkomne – der er gratis adgang til arrangementet, der foregår 29. august kl. 13.30-16.

Program:

  • 13.30-15.00: Paneldebat i Riddersalen.
  • 15.00-16.00: Åbent kaffemøde i Orangeriet i Herregårdshaven.

Det er gratis at deltage, og alle er velkomne. Gratis billetter til paneldebatten i Riddersalen uddeles i museumsbutikken på dagen efter først-til-mølle.

Paneldeltagere:

Andreas Steenberg (RV), Camilla Fabricius (S), Charlotte Bromann Mølbæk (SF), Heidi Bank (V), Katrine Robsøe (RV), Kirsten Normann Andersen (SF), Leif Lahn Jensen (S), Malte Larsen (S), Michael Aastrup Jensen (V), Mona Juul (K), Torsten Gejl (Alt).

Regionsrådsformand Anders Kühnau er moderator.

Kommentarer