Magaxin

Skal du studere i Århus? Sådan falder du godt til

Artiklen er sponsoreret.

Når man skal starte på en ny uddannelse kan være en stor omvæltning, især hvis du ovenikøbet skal flytte til en helt ny by.

Men ovenpå alle nerverne venter også spændende tid, hvor du lærer nye mennesker at kende og udforsker et nyt sted. Og hvis studievalget falder I Århus, er der en masse eventyr i vente.

Find et godt sted at bo

En god studiebolig i Århus tæt på centrum er ikke kun vigtig, fordi du gerne vil være så tæt på det hele som muligt. En sikker base er vigtig for at skabe en godt liv i din nye by. 

Om du helst vil bo på kollegium eller i en privat lejlighed kommer helt an på hvad du er mest til og hvad dit budget i øvrigt er.

Da der er mange studerende i Aarhus er der både mange forskellige ungdomsboliger at vælge imellem, men samtidig kan der også være en lang venteliste. Det kan derfor være en stor fordel, hvis du går i gang med at lede efter bolig, så snart du ved, at du skal flytte til byen.

Lær byen at kende

Århus er en spændende by med mange forskellige muligheder. Når du flytter til byen kan det være en god idé at bruge lidt tid på, at lære den at kende. Du kan besøge de forskellige kvarterer, gå på museer eller deltage i arrangementer, du finder i byen. Hvis du deler bolig med andre unge studerende, kan du også invitere dem med på eventyr i jeres nye hjemby.

Sparetip til studielivet

Uanset hvor i byen og i hvilken bolig du vælger at bosætte dig, er der ingen tvivl om, at det kan være en udfordring få økonomien til at hænge sammen, når man er ung studerende.

Hvis der også skal være luft til sjov og spas er der dog nogle ting, du kan gøre for at spare penge i hverdagen. Her er et par simple tricks til hvordan du kan spare penge, men stadig have det sjovt:

●      Du kan vælge at lave mad selv i stedet for at spise ude

●      Tag på fredagsbar på studiet i stedet for at drikke i byen

●      Brug natbussen, når du skal hjem fra byen i stedet for at tage en taxa

●      Køb brugte studiebøger

●      Undersøg altid om der er studierabat, når du på restauranter, biografer, og på shoppetur på strøget

Kommentarer