Samfund

Skøjtebanen blev åbnet med snoreklip af Karin Salling, som også havde en milliongave med

Karin Salling klippede lørdag formiddag det røde bånd til indgangen til skøjtebanen, og markerede dermed åbning af sidste sæson for den gamle skøjtebane. Med sig havde hun en donation på 20 millioner kroner til anlæg af en ny skøjtebane fra næste sæson.

Lørdag formiddag stod en masse forventningsfulde børn og voksne klar til at indtage isen på den udendørs skøjtebane i Musikhusparken, og klokken 11 blev banen officielt åbnet med snoreklip af Karin Salling.

Forinden var der tale af rådmand for Kultur og Borgerservice, Mahad Yussuf (R), som kunne fortælle, at der næste år kommer en helt ny skøjtebane i parken. Det er blevet muligt via af en donation fra Salling Fondene på 20 millioner kroner, som også skal gå til at etablering af en ny legeplads i Musikhusparken.

– De 20 millioner fra Salling Fondene skal gøre det til en endnu bedre oplevelse, når en ny og toptrimmet bane åbner næste vinter. Og når vi åbner Next Level i ARos, så skal pengene også bruges på nye og spændende legeplads i parken, lød det fra rådmanden.

– Jeg vil gerne på byens vegne udtrykke vores dybeste taknemmelighed for den utrolig flotte donation, vi har fået. Både skøjtebanen og legepladsen var noget, de fleste ønskede sig i forbindelse med den indledende borgerinddragelse vi havde om parkens fremtid, sagde Mahad Yussuf.

Kulturrådmand Mahad Yussuf (R) hold tale ved åbning af skøjtebanen og afslørede samtidig, at Salling Fondene med en donation på 20 millioner kroner sikrer både en ny skøjtebane og en ny legeplads i Musikhusparken.

Herefter klippede Karin Salling det røde bånd, der var spændt hen over indgangen til skøjtebanen, og gav adgang for de over 100 fremmødte skøjteløbere, der straks strømmede ud på isen.

Den kommende Musikhuspark er tegnet af den aarhusianske tegnestue Schønherr og ændrer landskabet markant foran Musikhuet, Aros og den ny The Dome.

Det samlede anlægsbudget er på i alt 54,55 millioner kroner, hvoraf Salling Fondene bidrager med 20 millioner, Realdania med 16,275 millioner og Aarhus Kommune ligeledes med 16,275 millioner.

Illustration af, hvordan skøjtebanen i fremtiden vil se ud. Illustration: Schønherr, HABITATS og Morten Stræde.

Fremover vil arealet foran Musikhuset og ARos være en åben plads, hvor man året rundt kan lave forskellige arrangementer, når der ikke er skøjtebane om vinteren.

Kommentarer