Samfund

Stadig lave liggetider trods inflation og stigende udbud

Foto: Estate.

Parcelhuse sælges stadig hurtigt, viser friske tal. Det er nemlig stadig vanskeligt at finde en ny bolig i det nuværende, lave udbud, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Estate.

Rygtet om boligmarkedet snarlige tilbagefald er stærkt overdrevet. Sådan lyder det fra ejendomsmæglerkæden Estate, som har set nærmere på Finansdanmarks statistik over parcelhusmarkedets aktuelle liggetider. Da Corona ramte Danmark marts 2020, tog det i gennemsnit 220 dage at få solgt et parcelhus, mens det i april i år kun tog 151 da

Ge. Siden årsskiftet har den gennemsnitlige liggetid været 158 dage.

-Det er oplagt at begynde at spekulere i en tilbagegang på boligmarkedet med de nuværende forhold som rentestigninger og øget inflation, men det er måske for tidligt at tage sorgerne på forskud. For ude i mæglerforretningerne er det stadig oplevelsen, at der bliver handlet boliger på et højt niveau, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Selvom udbuddet er stigende, har det stadig ikke sat sine tydelige s

por på hverken priser eller liggetider.

-Udbuddet er stadigt i den lave ende, og de, som er ude og kigge efter ny bolig, vil nok ikke genkende det billede, der bliver tegnet i medierne om et boligmarked i tilbagegang. Det er faktisk ikke særlig let at finde en ny bolig i det nuværende marked. Udvalget er stadig ret begrænset, siger Thomas Hovgaard.

Han forventer, at liggetiderne har nået bunden og vil stige igen, men han mener ikke, at man skal frygte liggepest på landets villaveje lige foreløbig.

-Selv inden Corona gav boligmarkedet et adrenalinchok, lå liggetiderne på over 200 dage, og det var faktisk stadig relativt korte liggetider. Der skal ske meget på udbudssiden, før vi kommer derop igen, og det er ikke et scenarie, vi ser for os i horisonten, siger Thomas Hovgaard.

I april 2022 lå liggetiderne for ejerlejligheder på 96 dage, mens sommerhuse havde en liggetid på 156 dage (Kilde: Finansdanmark).

Kommentarer