Erhverv

Thomas Peiter Priess fra Risskov vinder elinstallatørprisen

Foto: TEKNIQ Arbejdsgiverne

Ved dimissionen på erhvervsakademiet Dania i Randers den 16. juni fik Thomas Peiter Priess fra Risskov overrakt brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgivernes elinstallatørpris.

En glad Thomas Peiter Priess modtog fredag TEKNIQ Arbejdsgivernes elinstallatørpris, da han og studiekammeraterne på elinstallatøruddannelsen dimitterede fra Dania i Randers.

”Jeg havde ikke forventet det. Men nu har jeg brugt to år på en uddannelse og var egentlig bare glad for at komme godt igennem det. Og så er det jo et godt skulderklap at få sådan en pris,” sagde den 22-årige prismodtager.

Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er prisen da også en vigtig markering af de kompetencer, de nybagte installatører bliver udstyret med.

”Installationsbranchen har brug for dygtige folk – ikke mindst med tanke på de mange opgaver og udfordringer, der venter, når vi skal have sat yderligere gang i den grønne omstilling. Og vi kan jo se, at de nyuddannede installatører er meget eftertragtede ude i virksomhederne,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Prismodtageren og hans klassekammerater fik også pæne ord med på vejen fra Anne Sophie Flørnæss, HR-direktør hos ELCON, der overrakte prisen.

”I installationsbranchen kan vi mærke, at de nye teknologier fylder mere og mere, og vi er meget opmærksomme på de muligheder og udfordringer som ny teknologi rummer. I har nok allerede fornemmet, at I er efterspurgte, og at der er brug for jer ude i virksomhederne. De opgaver, vi løser i branchen, bliver hele tiden mere komplekse og teknologitunge, og derfor vil I også opleve, at der bliver stillet store krav til jer,” sagde hun blandt andet.

For Thomas Peiter Priess, der fik elinstallatørprisen for et flot karaktergennemsnit på 9,6, betyder uddannelsen, at han nu er klar til at tage næste karriereskridt.

”Jeg skal være projektkonsulent hos SG Armaturen. Jeg skrev faktisk allerede under tilbage i april, men det er først nu, hvor uddannelsen er på plads, at jeg starter,” fortalte han.

Elinstallatøruddannelsen er en videregående uddannelse, hvor de studerende typisk har en baggrund som elektrikere.

TEKNIQ Arbejdsgiverne repræsenterer 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal, som beskæftiger 55.000 medarbejdere. TEKNIQ Arbejdsgiverne uddeler hvert år prisen til den studerende på hvert erhvervsakademi, der har klaret sig bedst på studiet som elinstallatør.

 

Kommentarer