Hasle

To ældre kvinder kontaktet af falsk bankmand

Østjyllands Politi modtog mandag to anmeldelser vedrørende ældre kvinder, der var blevet kontaktet af en ”mand fra banken”.

Ved 11-tiden blev en 83-årig kvinde fra Aarhus V ringet op af en mand, der oplyste, at han ringede fra banken, fordi en person havde forsøgt at hæve penge på kvindens kort. Manden skulle derfor bruges koden til kortet, så det kunne blive spærret. Herefter ville han sende en medarbejder ud til kvindens adresse og hente kortet. Kvinden udleverede både kort og kode og kunne senere konstatere, at der var hævet et større kontantbeløb.

Kl. 12.50 var en 87-årig kvinde fra Brabrand blevet kontaktet af en ”mand fra banken”, der var kommet hjem til hende for at få hende til at udlevere sit dankort. Dette havde kvinden nægtet, men hun havde dog oplyst sit kontonummer, og hun blev derfor af politiet vejledt til at få spærret sin konto.

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har tidligere haft sager, hvor fremgangsmåden har været den samme som i ovenstående tilfælde. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken.

Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

Kommentarer