112

Udenlandske studerende snydt af falsk udlejer

Torsdag aften henvendte en kvinde og hendes datter sig i ekspeditionen på politigården i Aarhus for at anmelde en sag, hvor datteren tilsyneladende var blevet snydt af en falsk udlejer. Kvinderne, der var fra Slovakiet fortalte, at datteren og hendes veninde havde fået studieplads i Aarhus og i den anledning havde forsøgt at finde en lejlighed.

Datteren havde via Facebook fundet en lejelejlighed i M.P. Bruunsgade og de var blevet sat i kontakt med ham, der angiveligt stod som udlejer. De skrev frem og tilbage via Whatsapp og de indgik en lejekontakt, hvori det fremgik, at kvinderne skulle overføre et depositum i to omgange, hvilket de gjorde.

Da kvinderne ankom til Aarhus torsdag, var det ikke længere muligt for dem at få kontakt til udlejeren, og de kunne konstatere, at de var blevet snydt. Politiet efterforsker nu sagen nærmere med henblik på at finde frem til den falske udlejer.

Pas på falske udlejere

Studiestarten venter lige om hjørnet, og mange unge er fortsat på jagt efter en studiebolig. Desværre er svindlere parate til at udnytte denne situation til at franarre de unge mennesker penge i jagten på en ny lejebolig.

Vil man undgå at havne i svindlernes klør, så er det en god idé at følge politiets råd:

  • Undersøg, hvem der ejer boligen. Hvis du skal leje gennem en privat, er det en god ide at kræve at se dokumentation for ejerskabet. Du kan se, hvem der ejer boligen på tinglysning.dk eller boligejer.dk.
  • Betal ikke penge for en bolig, du ikke har set. Det gælder både depositum, forudbetalt leje og husleje. Det er altid en god idé at se boligen, inden du underskriver lejekontrakten og overfører penge til udlejer.
  • Insister på at få lejligheden fremvist, og tjek ved samme lejlighed, at navn stemmer overens på kontaktperson, postkasse og hoveddør/dørtelefon. Er det ikke muligt at få fremvist lejligheden, bør du overveje, om der er tale om et reelt lejemål.

Kommentarer