Debat og politik

Vi har brug for en ny indvandre politik!

Af Vinni Kjærgaard Jørgensen, Alternativet

Folketingskandidat, Østjyllands Storkreds

Vi har brug for en ny fortælling om mennesker, som måske ikke ved første øjekast ligner os selv.

For sandheden er, at vi alle er danske – hvis vi føler os danske!

På mine mange debatter her under valget er emnet igen og igen dukket om omkring statsborgerskab. Fortvivlede forældre som ikke forstår, at deres børn som er FØDT og opvokset i Danmark, har så svært ved at få Dansk statsborgerskab. Jeg forstår det heller ikke!

Det er helt vanvittigt at disse unge SKAL arbejde 4 år før de kan søge og måske få statsborgerskab. De burde lige som alle andre unge gå i gang med en uddannelse – og lige præcis uddannelse er ikke nok til at kunne søge statsborgerskab.

Jeg forstår ikke hvorfor børn der er FØDT og OPVOKSET i Danmark ikke automatisk bliver tildelt statsborgerskab senest den dag de fylder 18 år og selv kan vælge. Det vil jeg arbejde for bliver til virkelighed!

I Alternativet ønsker vi at lukke alle udrejsecentre.

Til en debat hørte jeg et spørgsmål fra salen helt forkert 😊 Jeg havde godt nok ikke lige hørt om et nyt modtage center i Rønde på Djursland, men tænkte, at vi tidligere med stor succes havde taget imod flygtninge i Ebeltoft, så Rønde var da helt fint 😊 Nå, jeg havde hørt forkert! Rwanda – Rønde …. Det ligner da hinanden …… så fik vi da også grinet til den debat 😊  Jeg kan med glæde fortælle at alle i salen var med enige med mig i, at et nyt modtagecenter i Rønde da også er en meget bedre ide end Rwanda! Så lad det være mit andet valgløfte i denne debat – det behøver ikke lige være Rønde – men jeg vil arbejde på at få modtagecenteret langt væk fra Rwanda og få det til et sted i Danmark!

Husk – en fremmed er en ven du ikke har mødt endnu.

Rigtig godt valg til Jer alle – og husk nu at bruge din demokratiske ret (hvis du har fået den).

Kommentarer